Les administracions i els cossos de seguretat presenten a Montcada i Reixac la campanya de prevenció d’incendis forestals 2022

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 00:00

La campanya per potenciar la vigilància davant els focs de la Generalitat, reforçada amb el Pla d’informació i vigilància de la Diputació de Barcelona es posa en marxa aquesta setmana.

  • L’acte ha comptat amb la presència de representants dels ajuntaments de Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet, Policia Local, Mossos d’Esquadra, agents rurals, ADF i dels consorcis de la Serralada de Marina, Collserola, Gallecs i del Besòs.
  • Totes les administracions representades a l’acte coincideixen a destacar la importància de la coordinació per evitar riscos i que aquest estiu serà complicat.
  • Els cossos de seguretat demanen coresponsabilitat a la ciutadania en la prevenció d’incendis.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, la Policia Local, la Diputació de Barcelona, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) La Serralada, Mossos d'Esquadra, el cos d'agents rurals de la Generalitat, els Consorcis del Parc de la Serralada de Marina, de Collserola, de Gallecs i del Besòs i representants de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet –municipi que col·labora amb l’ADF en matèria de prevenció d’incendis– han presentat aquest dilluns, 13 de juny, la campanya de prevenció d'incendis forestals d'aquest estiu, en un acte celebrat a la seu de l’ADF (carrer Malves, al costat del cementiri municipal).

El 15 de juny es posa en marxa la campanya de la Generalitat per potenciar la vigilància davant els focs, acció que acabarà al setembre i que es veu reforçada pel Pla d'informació i vigilància contra els incendis forestals impulsada per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i altres cossos de seguretat. Aquest projecte es fonamenta en tres línies d'actuació: el desenvolupament agrari, la coordinació institucional i la sensibilització de la ciutadania. La novetat d’aquesta campanya és la incorporació del parc fluvial del Besòs en l’àmbit territorial.

Aquest acte és una demostració de la cooperació que mantenim les diferents administracions i cosses de seguretat en la lluita contra els incendis’, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos, qui ha fet una crida a la ciutadania en la corresponsabilitat en matèria de prevenció, destacant dos aspectes ‘la pandèmia ha fet que molta gent descobreixi l’entorn natural i hi augmentin les visites i som molt a prop de les revetlles’.

El regidor de Medi Natural i de la Policia Local, Oriol Serratusell, ha donat compte dels dispositius disponibles durant la campanya: 4 vehicles pick-up (3 de l’ADF i 1 de Protecció Civil), 4 tot terrenys (3 de l’ADF i 1 de Protecció Civil), 4 motocicletes per a vigilància dels espais fluvials i la torre de vigilància forestal ubicada a la seu de l’ADF; efectius que se sumen a la resta de recursos municipals i de la resta d’administracions implicades en la prevenció d’incendis. ‘Ens trobem en una situació complicada i les previsions ens preocupen; l’estiu passat va ser molt sec, aquest hivern s’ha intensificat la sequera i juny i juliol seran molt secs’, ha indicat l’edil.

El Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs fa tres anys que forma part del dispositiu contra incendis. La seva gerent Gemma Safont, ha parlat de la importància de sumar territori i agents implicats perquè ‘el foc no entén de límits i la unió d’actius ens fa reaccionar de forma més efectiva’. El nou director del Parc de Collserola, Raimon Roda, ha destacat la importància del treball en xarxa i del treball durant l’hivern, ‘mantenint les torres de vigilància, les xarxes de camins, la vegetació; tot plegat per facilitar la tasca dels cossos de seguretat’.

La directora del Consorci del Parc de la Serralada de Marina, Cinta Pérez, ha destacat la importància de la coordinació i de demanar a la ciutadania que es corresponsabilitzi per evitar incendis, perquè ‘si no en tenim cura, qualsevol acció, per petita que sigui, pot provocar un foc’. La regidora de Seguretat Ciutadana i Civisme de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Lídia Montero, ha destacat la situació complicada que es viu aquest estiu, però no obstant això, assegura que que ‘em tranquil·litza aquesta perfecta combinació d’agents’.

 

 

Darrera actualització: 13.06.2022 | 12:46