L’Ajuntament demana extremar les precaucions davant l’elevat risc d’incendi que provoca l’onada de calor

Dijous, 16 de juny de 2022 a les 00:00

El consistori, seguint les directrius de la Generalitat de Catalunya, recomana extremar les precaucions per evitar el risc d’incendis a la zona forestal i evitar les activitats exteriors a les hores centrals del dia.

La Generalitat de Catalunya, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, ha activat el PROCICAT  en fase d’Alerta nivell 2. Aquest pla recull diferents accions per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut. La Generalitat ha demanat als consistoris la previsió de llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

El regidor de Medi Natural i de la Policia Local, Oriol Serratusell, ha explicat que s’aniran prenent més mesures en funció de l’evolució de la situació meteorològica i de l’activació de noves fases del PROCICAT. Serratusell ha comentat que “podríem arribar a la situació de l’any passat quan vam haver de tancar camins naturals i prohibir la circulació de persones i vehicles que no estiguin vinculats a les zones del Parc de la Serralada de Marina, el Parc de Collserola i el Pla de Reixac”. El regidor ha recordat que s’ha creat una dotació especial de vigilància formada per Policia Local, ADF i Protecció Civil i ha fet una crida a la ciutadania perquè sigui responsable davant aquest elevat risc d’incendi provocat per l’onada de calor i la sequera. “Demanem a la ciutadania que no vagi als espais naturals durant els propers dies davant l’important perill d’incendi que ens pot afectar directament al municipi”, ha afirmat Serratusell.

Darrera actualització: 16.06.2022 | 15:58