Ampliació de la xarxa de desfibril·ladors a les unitats mòbils d’emergència

Dijous, 6 d'octubre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament distribueix 9 equips portàtils en quatre unitats de la Policia Local, quatre patrulles de l’ADF i un vehicle de Protecció Civil. Aquesta adquisició va ser una de les propostes més votades per la ciutadania a la convocatòria dels Pressupostos Participatius 2021-2022.

L'Ajuntament ha adquirit un total de 9 equips desfibril·ladors portàtils que es distribuiran en quatre unitats de la Policia Local, quatre patrulles d'intervenció immediata de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i un vehicle assistencial en actes lúdic-festius i esportius de Protecció Civil. Amb un total de 440 vots, aquesta ampliació de la xarxa de desfibril·ladors –aparells que ajuden a restablir el ritme cardíac en cas que una persona pateixi una aturada– va ser una de les propostes de caire social més votades per la ciutadania durant la convocatòria dels Pressupostos Participatius 2021-2022. Aquesta iniciativa, que va ser impulsada per la Taula per a la Salut, suposa una inversió de 10.000 euros.

Amb aquesta ampliació, Montcada i Reixac passa a disposar d'una xarxa de 25 desfibril·ladors: 11 mòbils (als 9 de nova adquisició, s’han d’afegir els dos que ja estaven en unitats de la Policia Local) i 14 fixes, repartits en equipaments municipals i seus d'entitats: Ajuntament, Casa de la Vila, Auditori Municipal, Teatre Municipal, Espai Cultural Kursaal, Casino de Terra Nostra, Centre Cívic Can Cuiàs, Centre Cívic l'Alzina, La Unió, Casal de la Gent Gran Casa de la Mina, Pavelló Municipal Miquel Poblet, Pista Municipal Zona Esportiva Centre, Estadis de futbol de la Ferreria i de Can Sant Joan.

L'acte de presentació dels nous desfibril·ladors, que no requereixen d'una formació específica per a la seva utilització ja que són de darrera generació, s'ha realitzat aquest dijous a l'Ajuntament amb la presència de l'alcaldessa, Laura Campos; el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, i el regidor de Policia i Protecció Civil, Oriol Serratusell. “L'experiència amb la xarxa que tenim ens demostra que s'utilitzen més els desfibril·ladors mòbils que els fixes i per això hem cregut que era prioritari que els vehicles de la Policia Local, ADF i Protecció Civil, que són els primers que habitualment arriben als casos d'emergència, estiguin ben equipats per afrontar aquest tipus de situacions”, ha dit Serratusell.

Darrera actualització: 06.10.2022 | 13:20