Aprovades les bases per a que les entitats puguin demanar subvencions

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 00:00

En total, l’Ajuntament preveu destinar 361.000 euros per ajudar econòmicament les associacions locals. La gran novetat és que la seva sol·licitud i posterior justificació només es podran fer de forma telemàtica.

  • Les bases presenten algunes modificacions. Per exemple, s’han canviat els criteris de valoració per a les entitats relacionades amb el medi ambient i també les podran sol·licitar aquelles que promocionin activitats esportives o comercials.
  • El període de presentació de sol·licituds, que no es podran fer de manera presencial, serà de 30 dies naturals des de la publicació d’aquestes bases al Butlletí Oficial de la Província.

El Ple ha aprovat aquest dimecres les bases que regulen la concessió de les subvencions per a entitats i associacions sense finalitat de lucre del municipi que, per al 2022, pujarà als 361.000 euros, xifra total que es divideix entre les ajudes a les entitats locals vinculades a la regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana (204.500 euros), les esportives (135.000 euros) i les comercials (21.500 euros).

Respecte a l’any passat, quan es van repartir 304.000 euros entres 84 entitats a  causa de la reducció d’algunes activitats per culpa de la pandèmia de la Covid-19, les bases incorporaran algunes novetats com la forma de presentació de les sol·licituds i les seves justificacions que s’hauran de fer de forma telemàtica i deixaran de ser presencials.

De manera específica, també s’han introduït modificacions per a les entitats relacionades amb el medi ambient, ja que es canvien els criteris de valoració i la justificació dels projectes. D’altra banda, s’amplia el ventall de les entitats que poden sol·licitar una subvenció i també ho podran fer aquelles que presentin projectes de promoció esportiva o que facin activitats de dinamització i promoció del comerç.

Durant la seva intervenció al Ple, el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, ha destacat la potència del teixit associatiu local i la necessitat que l’Ajuntament ofereixi aquestes subvencions “especialment en un moment en el que moltes entitats porten temps sense organitzar activitats a causa de la pandèmia de la Covid-19 i, per a moltes, rebre aquesta ajuda és gairebé una qüestió bàsica de supervivència perquè puguin seguir contribuint a la cohesió social del municipi”.

El període de presentació de sol·licituds per a la concessió d’ajuts i subvencions destinats a entitats no lucratives serà de 30 dies naturals des de la publicació d’aquestes bases al Butlletí Oficial de la Província. Les sol·licituds s’han de presentar amb un formulari online disponible a www.montcada.cat.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 11:44