Nou programa de sortides culturals per a persones a partir de 60 anys

Dijous, 7 d'abril de 2022 a les 00:00

El cicle inclou sis sortides d’abril al novembre, per Montcada i Reixac, Barcelona i altres ciutats catalanes.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac posa en marxa aquest mes d’abril un cicle de sortides culturals per a persones a partir de 60 anys, en el marc del programa Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans. Les visites seran un cop al mes, en horari matinal en la seva majoria, amb arribada i sortida des de la plaça Lluís Companys. Els desplaçaments seran en autocar a excepció de la visita a Montcada i Reixac, que es farà a peu.

El calendari de sortides és el següent:

Sitges i els modernistes. 28 d’abril
Ruta guiada per la ciutat on Santiago Rusiñol, Joan Maragall, Josep Carner i Joan-Salvat Papasseit en van fer llar i inspiració, prenent-ne la llum i la proximitat del mar. El modernisme esclata en aquesta vila sempre trencadora i permet una ruta plena d’encant.
Preu: 5 euros
Termini d’inscripció: 21 d’abril
Concentració: 8.30 h
Sortida: 8.45 h
Durada de la ruta: 2 hores
Arribada: cap a les 14 h

La Colònia Güell i la cripta de Gaudí. 26 de maig
Visita guiada a Santa Coloma de Cervelló per descobrir la cripta de la Colònia Güell, el tresor millor guardat de Gaudí. A la Colònia industrial d’origen modernista s’hi conserva un important patrimoni històric i artístic.
Preu: 5 euros
Termini d’inscripció: 19 de mig
Concentració: 9 h
Sortida: 9.15 h
Durada de la visita: 2 hores
Arribada: cap a les 14 h

Figueres, la ciutat de Salvador Dalí. 9 de juny
Sortida de tot el dia amb visita guiada a Figueres i al Museu Dalí. El pintor, icona de l’estil surrealista, va fer construir el temple artístic a la seva ciutat natal. Allà podrem resseguir les passes de l’artista, que ens menaran finalment al Teatre-Museu on s’exposa bona part de la seva obra.
Preu: 10 euros*
Termini d’inscripció: 2 de juny
Concentració: 8.45 h
Sortida: 9 h
Durada de la visita: 1 h 30’
Dinar: 15 h
Arribada: cap a les 19 h

* El preu de la sortida no inclou 14,50 € del dinar que aniran a càrrec de cada participant i s’hauran de pagar al restaurant. Caldrà portar l’import exacte en efectiu per facilitar el pagament conjunt.

La Barceloneta, els secrets del barri més mariner. 29 de setembre
Ruta històrica i cultural guiada. De la Guerra de Successió, en va ser hereva l’actual Barceloneta, un barri d’essència popular sempre perfumat per la salabror marina. Molts dels seus racons amaguen anècdotes fascinants que us aproparem tot passejant pels seus carrerons inoblidables.
Preu: 5 euros
Termini d’inscripció: 22 de setembre
Concentració: 8.45 h
Sortida: 9 h
Durada de la ruta: 2 hores
Arribada: cap a les 13 h

Barcelona, ciutat literària. 27 d’octubre
Ruta guiada per la Barcelona antiga, on la literatura i la història es donen la mà als carrers de la nostra ciutat mil·lenària. De Miguel de Cervantes a Carlos Ruiz Zafón, Barcelona ha estat present a les pàgines de multitud d’escriptores i escriptors: és la ciutat prodigiosa d’Eduardo Mendoza i la medieval d’Ildefonso Falcones; la del Raval de Montalbán, Terenci i Ana Maria Moix i Maruja Torres, i la de la Rambla estimada per Lorca i Rodoreda. Estimada, cantada pels poetes i lloada pel Quixot.
Preu: 5 euros
Termini d’inscripció: 20 d’octubre
Concentració: 8.45 h
Sortida: 9 h
Durada de la ruta: 2 hores
Arribada: cap a les 13 h

Casa de les Aigües de Montcada i Reixac, 17 de novembre
Visita guiada a la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac, una joia del modernisme industrial català protegida com a Bé Cultural d'Interès Local. Es tracta d’una antiga estació d'extracció i bombeig d'aigües de l'aqüífer del Besòs per a l'abastiment d'aigua potable per a la ciutat de Barcelona. Els pous van estar en funcionament des del 1878 fins al 1989.
Activitat gratuïta
Termini d’inscripció: 10 de novembre
Concentració a la porta de la Casa de les Aigües 15 minuts abans de la visita
Primer grup: 10 h
Segon grup: 11.30 h

Les places per a les sortides són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció. Les reserves i el pagament s’han de tramitar contactant a les associacions de gent gran del municipi, fins a una setmana abans de cada activitat.

Inscripcions:

Associació de Gent Gran Casa de la Mina
Casal de la gent gran Casa de la Mina
Av. de la Unitat, sn
Tel. 935 644 418
caalamina@montcada.org

Associació de Gent Gran Parc Salvador Allende
Casal Cívic de Montcada i Reixac
Rambla dels Països Catalans, sn
Tel. 634 438 042
associacioggmir@outlook.com

Darrera actualització: 07.04.2022 | 13:35