El consistori demana a la Generalitat la cessió als voluntaris d’ADF i de Protecció Civil dels vehicles que no es facin servir

Divendres, 29 d'octubre de 2021 a les 08:00

Amb aquesta sol·licitud realitzada durant el Ple del mes d’octubre, el consistori dona suport a la petició de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Vallès Occidental per garantir un parc mòbil adequat.

  • L’objectiu és que la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat aporti els camions i vehicles tot-terreny dels parcs de bombers i d’altres que, tot i estar en òptim estat, hagin de ser substituïts o estiguin en desús.
  • A la darrera edició dels Pressupostos Participatius, la proposta més votada per la ciutadania, i que es va executar al juny de 2019, va ser l’adquisició de dos vehicles a l’ADF local, ampliant el seu parc mòbil fins al cinc.

El Ple ordinari del mes d’octubre ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya que els camions i vehicles tot-terreny dels parcs de bombers i d’altres, que hagin de ser substituïts o que estiguin en desús, però que es trobin en òptim estat d’ús i no representin un perill per a la seguretat, no es venguin ni es destrueixin sinó que siguin cedits, una vegada superades les revisions tècniques, per tal que puguin ser reaprofitats per les Agrupacions de Defensa Forestal i el voluntariat de protecció civil de tota Catalunya.

Amb aquesta sol·licitud, l’Ajuntament dona suport a la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Vallès Occidental que, el passat mes de maig, va demanar al Consell Comarcal del Vallès Occidental que elevés la petició de cessió de vehicles a la Generalitat. En aquesta línia de recolzament, el consistori va lliurar al juny de 2019, i a través de la darrera edició dels Pressupostos Participatius sent la proposta més votada, dos vehicles nous a l’ADF local que es van incorporar al parc mòbil de l’entitat, ampliant-se fins als cinc.

Durant la seva intervenció al Ple, el regidor de Medi Natural, Oriol Serratusell, va defensar que garantir un parc mòbil adequat ha de servir per “posar en valor la implicació i les tasques realitzades pels i les voluntàries de l’ADF i Protecció Civil, tant en la prevenció d’incendis com en la gestió de la COVID-19, així com en la recerca de persones desaparegudes, campanyes de sensibilització o altres serveis de protecció a la població”. Tot i agrair que la Generalitat subvencioni les despeses fixes i variables de les ADFs en relació al seu parc mòbil, Serratusell considera que aquesta petició de cessió de vehicles en bon estat és necessària perquè “encara continuen faltant molts diners per al món forestal”.

Darrera actualització: 29.10.2021 | 14:50