Els fons Next Generation de la UE permetran millorar el camí a l’entorn del riu Ripoll al seu pas per Montcada i Reixac

Dijous, 26 de gener de 2023 a les 10:00

El Consell Comarcal del Vallès Occidental rebrà 1,5 milions d’euros per a un projecte comarcal de millora de camins fluvials de l’entorn del riu Ripoll i que es desenvoluparà als municipis de Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va presentar ahir a la tarda a les seves instal·lacions en roda de premsa el contingut del projecte ‘El riu, teixint fils de vida’ per millorar els caminis de l’entorn del riu Ripoll, pel qual rebrà 1,5 milions d’euros que aniran als municipis de Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac. En l’acte van participar alcaldes i alcaldesses i representants dels municipis. En representació de Montcada i Reixac va participar el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Jaume Teixidó. El Vallès Occidental serà un dels 17 ens beneficiaris a Catalunya dels fons Next Generation de Sostenibilitat Turística en el marc del ‘Pla de sostenibilitat turística a destins’, que concedeix la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest projecte és la creació d’un producte turístic sostenible i identitari, que singularitzi l’oferta comarcal, mitjançant el qual, els entorns naturals pels quals transcorren els camins fluvials serveixin de base per a la connexió del patrimoni industrial de la comarca. El projecte preveu tres tipus d’accions: l’adequació de camins, la instal·lació de punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques i la creació d’una visita virtual als elements industrials patrimonials. Dels 1,5 milions d’euros destinat al projecte ‘El riu, teixint fils de vida’, Montcada i Reixac rebrà un total de 183.000 euros. Teixidó va afirmar que “és molt important aprofitar aquest tipus de finançament i el patrimoni biològic, geogràfic, industrial i paisatgístic de Montcada per a donar-se a conèixer com el portal septentrional de Barcelona, no com la seva eixida. Volem fer de Montcada un referent del turisme i engegar una nova perspectiva de la nostra ciutat".

Es preveu habilitar camins per a ús senderista i ciclista per poder connectar territoris i que permetin la recuperació del camí del riu Ripoll per a l’ús turístic. Aquestes accions a desenvolupar permetran la connexió urbana-rural mitjançant una xarxa de mobilitat turística sostenible i la utilització d’energies renovables. S’instal·laran punts de càrrega per a bicicletes elèctriques mitjançant energia renovable. També es preveu la creació de punts de parada per a ciclistes habilitats per a la carga de bicicletes elèctriques mitjançant la instal·lació de punts de recarrega alimentats amb energia solar. El projecte també preveu diferents accions per a poder crear una experiència immersiva que permeti a l’usuari conèixer el patrimoni industrial i veure com era en el passat. Una de les accions del projecte és l’accés als recursos turístics mitjançant visita virtual en 360º i realitat augmentada amb la realització de guia virtual en 4 idiomes (castellà, català, anglès i francès) i visita 360º mitjançant realitat augmentada. S’utilitzarà informació digital i codis QR perquè l’usuari pugui accedir als continguts vinculats tant al producte turístic com a la resta de l’oferta turística complementària de la destinació.

Darrera actualització: 26.01.2023 | 10:24