Una cinquantena de joves participa al Casal d’estiu juvenil

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 00:00

Les activitats es faran del 28 de juny al 30 de juliol i el centre d’interès serà les reflexions sobre valors i conductes a partir de la sèrie de televisió Élite.

Els joves que participen al Casal d'estiu juvenil s'han presentat davant dels seus companys

  • Les activitats es fan a l’institut Montserrat Miró i a la piscina municipal i també hi haurà excursions fora del municipi.
  • ​El Casal pretén, entre d’altres, que el jovent prengui consciència de la nova realitat que ha sorgit arran la pandèmia.

Una cinquantena de joves participa al casal d’estiu jove que ofereix la Regidoria d’Infància i Joventut. Les activitats es fan des d’avui, 28 de juny, i fins al 30 de juliol, de dilluns a dijous, a les instal·lacions de l’institut Montserrat Miró. Els dilluns i dimecres, a primera hora, aniran a la piscina de la Zona Centre i els dijous, faran excursions fora de Montcada i Reixac, que s’allargaran fins a primera hora de la tarda. Està previst que els joves visitin el l’espai lúdic Calafell Aventura, el parc aquàtic Isla Fantasía, que vagin dos cops a la platja i com a cloenda aniran al parc d’atraccions de Port Aventura. Per tal d’engrescar el jovent, el projecte de lleure educatiu previst treballarà les emocions a partir de la sèrie de televisió Élite, molt popular entre el jovent.

Retrobament social
L’educació en el lleure és especialment rellevant en la fase posterior al confinament, ja que cal que el jovent aprengui noves rutines, especialment les relacionades amb la higiene i la protecció, el retrobament i el contacte amb la natura i els espais oberts i la recuperació del sentit de comunitat després de mesos de confinament. En aquest sentit, el casal de joves vol ajudar a assumir i processar emocionalment les conseqüències de la crisi, recuperar la convivència presencial  i fer aprenentatges específics d’autoprotecció i nous hàbits.

Els objectius específics per al jovent de primer i segon d’ESO que participa al Casal són treballar la convivència i el respecte als altres, assumir i acceptar la pluralitat, reconèixer i superar els prejudicis racistes i sexistes i saber treballar en equip. En el cas de tercer i quart d’ESO, s’afegeixen valors com exercitar el diàleg, reconèixer la pluralitat d’opinions, aprendre a planificar i organitzar projectes, assumir responsabilitats, fomentar l’esperit emprenedor i la iniciativa personal, acceptar i estimar el propi cos, prevenir el consum de drogues i respectar i protegir l’entorn.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 11:52