La Mostra d'Ensenyament 2020 se celebrarà del 16 de març al 3 d’abril

Dilluns, 2 de març de 2020 a les 11:00

El saló inclou exposicions sobre educatió més enllà de l'ESO, xerrades i serveis d'orientació, entre d'altres recursos.

La Mostra d’ensenyament de Montcada i Reixac tindrà lloc enguany del 16 de març al 3 d’abril. Durant aquests dies, l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16) es converteix en un espai amb informació actualitzada sobre ensenyament postobligatori. Els objectius de la Mostra són informar i orientar el jovent, actualitzar la informació que tenen joves i instituts sobre els diferents itineraris acadèmics, explicar la varietat de recorreguts i l’oferta formativa més allà de secundària obligatòria a Montcada i Reixac, a més d’atendre les necessitats individuals de l’alumnat. “La Mostra és necessària per orientar el jovent i les famílies de les possibilitats educatives que tenen un cop se supera l’educació obligatòria, per resoldre els seus dubtes i donar-los suport per triar el seu futur”, ha expressat el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido.

El saló consta de diferents serveis i activitats. D’una banda, durant la Mostra hi ha xerrades orientatives en què participen tots els centres educatius de la ciutat, amb uns 600 alumnes aproximadament. L’equip de Can Tauler du a terme xerrades informatives a l’alumnat de tercer i quart de l’ESO i de batxillerat, per mostrar-los el ventall de recursos existents a nivell d’ensenyament. Per tancar aquestes sessions, es porten a terme dinàmiques sobre coneixement personal, autoestima, emprenedoria i presa de decisions.

D’altra banda, l’associació Fem Pedagogia, mitjançant una subvenció de la Diputació de Barcelona, durà a terme les xerrades ‘No et quedis enrere, el treball del futur ja és aquí’, ‘(Re)enganxa’t als estudis’ i ‘Què té sortida per al meu fill/a’? El saló inclou orientació personalitzada, amb assessoria a l’estudiant sobre les opcions que té, que s’oferirà els dimarts i divendres, de 16 a 20 h. Al 2019, aquest servei va atendre 80 consultes.

Qui vulgui consultar de forma lliure l’oferta d’ensenyament, ho podrà fer mitjançant l’aplicació www.unportal.cat i d’altres eines d’educació, que estaran disponibles de dilluns a divendres, de 16 a 20 h. La Mostra finalitzarà el 3 d’abril (18 h), amb una mostra d’oficis interactiva i una classe magistral, a càrrec d’antics alumnes de Montcada i Reixac, que mostraran la diversitat de sortides professionals dels seus estudis. També hi haurà música en directe.

Darrera actualització: 10.03.2020 | 14:02