L’alcaldessa demana la implicació conjunta de tots els integrants del Consorci del Besòs per solucionar el problema del barraquisme

Dijous, 17 de febrer de 2022 a les 00:00

Aquest matí ha tingut lloc la reunió del Consorci del Besòs, on s’han incorporat, per primera vegada la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta és una reclamació històrica dels ajuntaments que formen part de l’ens. 

Aquest matí s’ha realitzat la primera reunió del Consorci del Besòs, formada pels consistoris de Barcelona, Sant Adrià, Santa Coloma de Gramanet, Badalona i Montcada i Reixac, amb la nova incorporació de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, una fita històrica llargament reivindicada per tots els municipis. Durant la trobada s’ha iniciat la tasca de redacció dels nous estatuts del Consorci d’acord amb la seva nova composició. 

La reunió d’avui també ha servit per presentar els treballs del Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies, al front litoral, una iniciativa que permetrà convertir aquest àmbit en un hub de projectes digitals,  audiovisuals i culturals.  Aquesta primera reunió també ha servit per constatar la necessitat de col·laborar entre totes les administracions, un cop integrades en el Consorci, per donar un impuls estratègic a l’Agenda Besòs que faciliti la dinamització econòmica i social i una gran transformació integral de tot l’entorn, aprofitant també l’oportunitat de l’arribada dels fons europeus. 

L’alcaldessa, Laura Campos, ha demanat la implicació conjunta de totes les administracions per solucionar el problema social del barraquisme al Parc fluvial del Besòs i ha afirmat que “em preocupa que el Consorci es converteixi principalment en una eina urbanística per al sector de les Tres Xemeneies, ja que hi ha altres problemes més importants d’emergència social com l’habitatge i l’infrahabitatge a l’eix del Besòs”.
 

Darrera actualització: 17.02.2022 | 20:25