Novetats en assessorament i ajuts en temes d’habitatge per a joves i majors de 65 anys

Dijous, 16 d'abril de 2020 a les 16:00

L’Ajuntament recull les darreres mesures de la Generalitat de Catalunya en matèria d’habitatge a www.montcada.cat

El web municipal recull les darreres mesures en matèria d’habitatge que la Generalitat ha aprovat amb motiu de la crisi sanitària. Es tracta, d’una banda, del servei d’assessorament en línia per orientar els joves que no poden pagar l'habitatge com a conseqüència d’haver perdut els ingressos per la COVID-19. En aquest servei, personal expert resoldrà dubtes legals de qui i com pot optar a un 50% de rebaixa en el lloguer, a un ajornament de la quota o bé obtenir un microcrèdit bancari de fins a 10 anys i sense interès.

En la mateixa línia, la Direcció General de Joventut ha editat la guia Joves i habitatge: mesures urgents durant la COVID-19, que recull un total de 27 preguntes considerades de les més freqüents (17 sobre el lloguer, 6 sobre la hipoteca i 4 sobre violència masclista). El document permet conèixer quines condicions cal tenir per optar a una moratòria del lloguer, quin perfil correspon a un gran tenidor o com accedir a un microcrèdit bancari sense interès. La guia es pot consultar en aquest enllaç.

D’altra banda, el govern català ha anunciat que avança el pagament dels ajuts al lloguer als col·lectius especialment vulnerables, com són la gent gran i les dones que han patit violència masclista. Els beneficiaris dels ajuts seran, d’una banda, les persones que van obtenir ajuts l’any 2019 i també els que van quedar exclosos. Es tracta de 10.000 beneficiaris, el que suposa un impacte econòmic anual de 14 milions d’euros. La mesura s’estén a les dones que han patit violència masclista que ja van ser beneficiàries dels ajuts en la convocatòria de 2019. Això suposa un total de 216 dones amb un impacte econòmic de 430.000 euros. L’avançament del pagament es farà efectiu a finals del mes d’abril, moment en què s’abonaran els mesos meritats, que seran com a mínim, els mesos de gener, febrer i març.

Finalment, la secció d’habitatge al web montcada.cat recull totes les mesures en matèria de lloguer i moratòria hipotecària que s’han anat adoptant derivades de la situació d’emergència per la COVID-19. Per a qualsevol dubte o informació relacionada amb habitatge podeu adreçar-vos a l’Oficina Local d’Habitatge per mitjà del correu electrònic: habitatge@montcada.org o bé al telèfon 935 726 496 de 9 a 14 h.

Per a qualsevol dubte o informació relacionada amb el Servei d’Intermediació en Deutes Hipotecaris SIDH podeu adreçar-vos al correu electrònic sidh4@montcada.org o bé al telèfon 935 726 496 de 9 a 14h.

Darrera actualització: 16.04.2020 | 19:23