Campanya municipal per lluitar contra l’LGTBIfòbia a l’esport

Dijous, 16 de febrer de 2023 a les 00:00

El consistori ha presentat la campanya comunicativa per lluitar contra l’LGTBIfòbia. Tots els equipaments municipals mostraran pancartes amb l’eslògan ‘MiR, orgullosa amb l’esport! Targeta vermella a l’LGTBIfòbia’ i en breu es realitzarà un acte de signatura d’un decàleg de bones pràctiques amb totes les entitats esportives de Montcada i Reixac.

Coincidint amb el 19 de febrer, data en la que es commemora el Dia internacional contra l’homofòbia a l’esport, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat aquest matí la campanya ‘MiR, orgullosa amb l’esport! Targeta vermella a l’LGTBIfòbia’. A l’acte de presentació han participat l’alcaldessa, Laura Campos; la regidora de Feminisme, Igualtat i LGTBI, Jessica Segovia, i el regidor d’Esports, Gerard Garrido. L’objectiu de la campanya és visibilitzar el compromís del consistori i de les entitats en la lluita contra les actituds homòfobes, racistes i de discriminació a l’esport. Per aquest motiu, tots els equipaments esportius municipals lluiran pancartes amb l’eslògan de la campanya.

A la roda de premsa de presentació de la campanya, la regidora de Feminisme, Igualtat i LGTBI, Jessica Segovia, ha destacat que “estem orgullosos d’aquesta campanya perquè és la primera de producció pròpia municipal contra l’homofòbia a l’esport i ha sorgit d’un treball transversal de les dues regidories implicades”. Per la seva banda, el regidor d’Esports ha afirmat que “hem de tenir molt clar que l’esport transmet valors que van més enllà de l’activitat física” i ha afegit que “en breu, es realitzarà un acte de signatura per part de totes les entitats esportives d’un decàleg de bones pràctiques a les graderies i als terrenys de joc”. L’acte ha finalitzat amb la intervenció de l’alcaldessa que ha explicat que “som un dels municipis pioners en aquest tipus de campanyes” i ha afegit que “l’objectiu és aconseguir espais on es practiqui l’esport de forma inclusiva, sense cap tipus de discriminació per raó de sexe, raça o discapacitat”.

Darrera actualització: 16.02.2023 | 10:25