Quina diferència hi ha entre govern i oposició?

Dimecres, 21 d'abril de 2021 a les 00:05

Els resultats de les eleccions determinen el nombre de regidors i regidores que ha tret cada partit. A Montcada i Reixac, al Ple municipal hi ha un total de 21 regidors i regidores.

El govern estarà format per aquell partit que tingui 11 regidors o més o per aquells partits que, si arriben a un acord, la suma dels seus regidors i regidores sobrepassi aquest mateix número (1 més de la meitat dels 21 regidors).

El partit o partits guanyadors formen l’equip de govern, que són els regidors i regidores que hauran de dirigir el consistori o ajuntament.

Els regidors de l’equip de govern tenen la responsabilitat de portar a terme les decisions que pren el Ple i marcar les línies de treball que han de seguir els tècnics. Dins de l’equip de govern, l’alcalde o alcaldessa encarrega a cada regidor o regidora que dirigeixi una o més regidories, que poden ser, per exemple, Educació, Cultura, Esports, Urbanisme…. A Montcada i Reixac, aquestes regidories s’organitzen en 5 grans àrees: Presidència, Territorial, Social, Econòmica i Serveis Generals.

L’oposició la forma la resta de regidors i regidores (és a dir, tots els que no formen part de l’equip de govern). Tot i que aquests regidors no tenen la funció de dirigir una regidoria, també poden fer propostes al Ple per millorar el municipi i poden controlar que els membres de l’equip de govern facin bé la seva feina.

Si un regidor o regidora decideix plegar durant el mandat pel qual ha estat escollit, automàticament entra en el seu lloc a l’Ajuntament el regidor que el segueix a la llista electoral.

< Tornar

Darrera actualització: 29.04.2021 | 13:12