L’alcaldessa fa una crida a ‘la prudència i a la responsabilitat en un moment complicat’ de la pandèmia de la Covid-19

Dijous, 23 de desembre de 2021 a les 13:00

L’augment dels contagis han provocat la suspensió o modificació d’algunes activitats previstes al municipi, que també es veurà afectat per les noves restriccions impulsades per la Generalitat que entraran en vigor en la matinada de dijous a divendres.

•    L’alcaldessa recomana a la ciutadania que s’afegeixi als plans de vacunació que es van obrint i demana a les administracions supramunicipals que tinguin criteris ‘clars, únics i inequívocs’ a l’hora de prendre decisions.
•    El Ple de desembre que se celebra aquest dijous tornarà a ser telemàtic i ahir es va suspendre la jornada multiesportiva a la Zona Esportiva Centre.
•    El retorn a la reducció de l’aforament del 70% al Teatre Municipal ha provocat que s’hagin exhaurit les entrades per al concert l’Orquestra Simfònica del Vallès farà el  2 de gener. 


Davant l’augment de contagis de la Covid-19 als últimes dies a causa de la variant Òmicron, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha fet una crida a la ciutadania perquè s’afegeixi als plans de vacunació que es van obrint de forma progressiva i mantingui la prudència, complint amb les mesures sanitàries de seguretat com l’ús de la mascareta en actes o espais amb molta gent. “La realitat canvia cada dia i estem en una situació preocupant on és necessari que la població sigui molt responsable”, ha dit Campos. L’alcaldessa també demana a les administracions supramunicipals que tinguin criteris “clars, únics i inequívocs” a l’hora de prendre mesures sanitàries i ha anunciat que totes les activitats que s’organitzin aquests dies al municipi s’adaptaran a les restriccions que estiguin vigents en cada moment. 


En aquest sentit, en la matinada de dijous a divendres, entraran en vigor les noves mesures impulsades per la Generalitat per intentar frenar l’augment dels contagis. A falta de la publicació oficial del Decret de la Generalitat i tal com ha transcendit als diferents mitjans de comunicació, es tancarà de nou l’oci nocturn i s’aplicarà el 50% de l’aforament als interiors de bars i restaurants –a les terrasses que estiguin a l’exterior, es mantindrà el 100%. També es restringeix al 70% els aforaments a gimnasos, recintes esportius federats, comerços i al sector de la cultura. Finalment, el Tribunal Superior de Justícia ha donat l’aval per prohibir les trobades socials de més de 10 persones i per aplicar el toc de queda nocturn entre la 1 i les 6 de la matinada als municipis de més de 10.000 habitants, entre els que està Montcada i Reixac, amb una incidència superior a 250 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies. Aquestes mesures tindran una vigència de 15 dies i les autoritats també recomanen el teletreball, especialment en el sector públic.

A nivell local, aquestes noves restriccions han començat a tenir algunes afectacions. Per exemple, el Ple de desembre d’aquest dijous tornarà a ser telemàtic i la reducció de l’aforament al 70% al Teatre Municipal ha provocat que ja s’hagin exhaurit les entrades per al tradicional concert de valsos i danses que l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat oferirà el 2 de gener. La situació sanitària actual ja va obligar a ajornar la jornada multiesportiva que s’havia de fer ahir a la Zona Esportiva Centre en el marc del cicle Drets Humans, Migració i Refugi, però sí que es manté la visita que el Pare Noel farà aquest dijous al Casino de Terra Nostra, de 17.30 a 20h. Els dies 2, 3 i 4 de gener s’organitzaran, complint amb totes les mesures sanitàries, les visites a la Casa de les Aigües per veure la Casa de les Joguines. Tot i que les autoritats permetran la celebració de les cavalcades dels Reis Mags, des de l’Ajuntament no es descarten possibles canvis en el seu format si la situació sanitària així ho requereix. Les noves restriccions també tindran les seves afectacions al complex esportiu Montcada Aqua i a les biblioteques, mentre que els centres cívics municipals ja tenien la previsió de tancar durant les vacances de Nadal.
 

Darrera actualització: 24.12.2021 | 08:56