Exposició pintura de Gómez Ballesta

Del 13 de desembre de 2022 al 29 de gener de 2023

Mostra retrospectiva d'obres

Pedro Gómez Ballesta (Montcada i Reixac, 1956-2021) va començar la seva trajectòria artística l'any 90, quan va començar a anar a classe del curs que impartia Joan Capella a l'Escola Municipal de Pintura a Montcada. Allí, un bon grup d'alumnes -juntament amb el mestre- va aconseguir crear un univers molt particular, en què la inquietud artística va donar pas a una amistat que es va prolongar en el temps.

Al principi, i durant un temps, la pintura de Pere, com la de la major part dels seus companys, va ser un fidel reflex de la de Capella. Però segons anava avançant la seva trajectòria es va anar allunyant a poc a poc dels ensenyaments del mestre, encara que mai no va acabar de tallar el nexe artístic que els unia. Entre altres coses, perquè era un estil pictòric que li agradava i, a més, treballant-ho se sentia còmode i segur, per a ell era una xarxa de seguretat davant de la incertesa creativa.

Després de participar en diverses exposicions col·lectives, va realitzar la seva primera exposició individual el 1997, a l'Auditori Municipal de Montcada, la qual cosa va suposar un punt d'inflexió a la seva carrera, servint-lo d'esperó per afrontar nous reptes.
La cerca de nous camins pictòrics, dins de la seva manera de fer, ha estat una constant en la seva trajectòria artística. Una trajectòria que l'ha portat a participar en nombroses mostres individuals i col·lectives, i també guanyar diversos premis en concursos artístics, tant dins com fora del seu municipi.

Paral·lelament al seu vessant artístic, Pere va formar part de l'entramat cultural i polític de Montcada la major part de la seva vida, i fins al final dels seus dies. Una implicació sempre encaminada a la promoció de la cultura en general i de les arts plàstiques en particular. I políticament i socialment, sempre a la recerca del bé comú.
La seva particular manera d'entendre la vida va impregnar les seves vivències des del principi i ha estat una constant durant tota la seva trajectòria.

Auditori municipal

pl. de l'Església, 12 - 08110 Montcada i Reixac - Barcelona
Telèfon: 935 751 289
Adreça electrònica: auditori@montcada.org
Lloc web: teatremontcada.cat/
Horari:  
De dimarts a dissabte, de 17 a 21 h
Diumenges i festius, d'11 a 14 h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 30.12.2022 | 07:27