El Ple aprova el conveni de col·laboració entre el consistori i l’AMB per finançar la reforma de la Casa Larratea

Divendres, 1 de juliol de 2022 a les 13:00

La rehabilitació de l'edifici modernista costarà al voltant d'un milió d'euros, que han de sufragar les dues administracions.

La Casa Larratea, mansió de l’època modernista (1899), esdevindrà un espai municipal polivalent. El Ple de juny, celebrat ahir dijous, dia 30, va aprovar la despesa i el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Montcada i Reixac i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per tal de fer front a la rehabilitació de l’interior de l’edifici. El cost del projecte, d’un milió d’euros, l’assumiran les dues administracions. De fet, el Ple també va aprovar un expedient de modificació de crèdit per fer viable la dotació econòmica per a la reforma, de 800.000 euros en dues anualitats, una xifra que el consistori confia a que es reduirà perquè ha demanat a l'AMB que el cost total l'assumeixin les dues administracions en un 50%.

Recuperem una casa modernista, inclosa al catàleg de patrimoni, i la convertirem en un espai obert a la ciutadania’, va explicar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. L’AMB s’encarrega de la redacció del projecte, la licitació, l’execució i la direcció de les obres, però el projecte s'ha treballat amb el personal tècnic municipal. Al 2020, l'AMB va atorgar al consistori una subvenció de 210.000 euros, dins del Programa de Foment del Patrimoni Cultural, amb l’objectiu de restaurar elements estructurals de l’interior de la casa i adaptar-la a la llei d’accessibilitat. 

Darrera actualització: 04.07.2022 | 07:03