El Museu Municipal commemora amb una exposició els seus 40 anys d’història

Divendres, 18 de novembre de 2022 a les 00:00

La mostra és una selecció d’imatges i documentació que es podrà visitar a la Casa de la Vila des del dia de la inauguració, el 22 de novembre, fins al 18 de desembre.

El Museu Municipal de Montcada i Reixac celebra els seus 40 anys d’història amb una exposició a la Casa de la Vila (Major, 32), que fa un recorregut per aquestes quatre dècades. L’equipament és el resultat d’una iniciativa ciutadana que reclamava que les troballes del jaciment ibèric Les Maleses tinguessin un espai al municipi i que ha culminat amb la creació d’un Museu Municipal, que des del 2003 té la seva seu a la Casa de la Vila – abans d’aquesta data s’ubicava a un espai al carrer Julio Garcia. La mostra s’inaugurarà dimarts, 22 de novembre (18.30 h) i es podrà visitar fins al 18 de desembre.

La mostra, gestionada per l’Ajuntament i Amics del Museu Municipal de Montcada i Reixac, la formen una selecció d’imatges i documents a través dels quals es podrà resseguir l’evolució del Museu en tots els seus àmbits d’actuació, com són la divulgació i difusió del patrimoni cultural, per mitjà d’activitats plenament consolidades; la conservació; la protecció i ampliació de les col·leccions locals, la gestió i la cura dels principals elements patrimonials del municipi; i la promoció de la investigació de la història de Montcada i Reixac.

Amb motiu de l’efemèride i també en el marc de la Setmana de la Ciència, Amics del Museu organitza aquest dissabte, 19 de novembre, un joc de pistes per a infants (11 h), al Museu Municipal. Els participants hauran de trobar diferents personatges de la història de Montcada i Reixac amagats en diferents racons de l’equipament. En el cas que ho aconsegueixin, seran nomenats Guardians del Temps.

Darrera actualització: 18.11.2022 | 10:30