El Museu i l’Aula d’Extensió Universitària organitzen una xerrada sobre les víctimes montcadenques d’una massacre nazi

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 13:00

La conferència, que anirà a càrrec de l’historiador David Ferrer, es farà el 15 de desembre, a les 17.30h, a l’Auditori Municipal i per poder assistir-hi s’ha de fer una reserva prèvia.

  • El 10 de juny de 1944, la família Téllez-Domènech, integrada per sis membres i que procedien de Montcada i Reixac, van formar part de la llista de 643 persones que van ser assassinades per una columna de soldats alemanys al poble francès  d’Oradour-sur-Glane.
  • El conferenciant és autor del llibre d’investigació ‘Recuerda. Españoles en la masacre de Oradour-sur-Glane’.
  • Per poder assistir a la xerrada s’ha d’enviar un correu a museumunicipal@montcada.org i aulamontcada@gmail.com o trucar als telèfons 935 651 122/610 144 499.

En el marc del cicle de conferències del programa de Memòria històrica, el Museu Municipal de Montcada i l’Aula d’Extensió Universitària de Montcada i Reixac organitzen una xerrada que es farà el 15 de desembre a l’Auditori Municipal, a les 17.30h, amb el títol ‘Els Téllez-Domènech: víctimes montcadenques a la masacre nazi d’Oradour-sur-Glane’.

Aquesta conferència anirà a càrrec de David Ferrer, historiador aficionat, membre de diverses associacions memorialistes de l’exili i autor del llibre d’investigació Recuerda. Españoles en la masacre de Oradour-sur-Glane. La seva xerrada girarà al voltant dels fets esdevinguts el 10 de juny de 1944, quan una columna de les Waffen SS alemanya, amb més d’un centenar de soldats, van entrar al poble francés d’Oradour-sur-Glane, assassinant una gran part de la seva població. Entre els 643 morts hi havia 19 exiliats espanyols republicans, entre els que hi havia la familia Téllez-Domènech que, tot i no ser originaris del municipi, procedien de Montcada i Reixac. Aquestes víctimes relacionades amb el municipi van ser Joan Téllez, un anarcosindicalista que va arribar a ser regidor de l’Ajuntament i alcalde accidental; la seva mare, Ramona Domínguez; la seva dona, Marina Domènech, i els seus tres fills, Miquel, Harmonia i Llibert, d’11, 7 i un any respectivament. 

Les persones que vulguin assistir a aquesta xerrada hauran de fer una reserva prèvia trucant als telèfons 935 651 122/610 144 499 o enviant un correu electrònic a les adreçes museumunicipal@montcada.org i aulamontcada@gmail.com.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 10:09