El calendari municipal 2022 tindrà com a protagonistes els espais que desapareixeran amb el soterrament

Dimarts, 14 de desembre de 2021 a les 00:00

L’almanac, que es presentarà dijous, 16 de desembre, a la sala institucional de la Casa de la Vila, incorpora alguns dels punts on les vies de l’R2 esquarteren el municipi i que deixaran de formar part del paisatge montcadenc quan es realitzi la integració urbana de la infraestructura ferroviària.

La temàtica del calendari municipal del 2022 es dedicarà al soterrament de l’R2 i, en concret, a aquells espais del municipi que canviaran totalment la seva fisonomia un cop finalitzi l’actuació sobre la línia ferroviària. La presentació del calendari tindrà lloc el proper 16 de desembre, a les 19h, a la Casa de la Vila. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha afirmat que ”en un futur no molt llunyà aquests espais ja no hi seran i les podrem recordar gràcies a la nostra memòria col·lectiva i a fotografies com les del calendari, que il·lustren aquells llocs on les vies formen part del paisatge urbà”. Campos ha afegit que “el soterrament de les vies posarà fi a quatre dècades de lluita i reivindicacions per aconseguir una ciutat que vol la cohesió urbana i social del seu territori”.

El passat mes d’octubre el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana va confirmar al consistori que els Pressupostos Generals de l’Estat 2022 inclouran la partida pressupostària del projecte del soterrament de l’R2 i les diferents plurianualitats del cost total de l’obra, un requisit exigit per Adif per iniciar les obres. La previsió és que el gestor ferroviari faci la licitació i l’adjudicació durant el proper any. L’alcaldessa ha afirmat que “tenim el soterrament a tocar de mans” i ha afegit que “la previsió pressupostària per als propers anys és una garantia que l’actuació començarà amb el 100% de l’obra pressupostat i que tindrà una continuïtat, evitant situacions com la de l’estació de la Sagrera que va quedar empantanada durant anys”.

El calendari 2022 està format per un total de 13 fotografies que han estat realitzades per membres de l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir). La publicació municipal incorpora les activitats que tenen lloc a Montcada i Reixac, la commemoració d'efemèrides amb repercussió local, les festes majors i els dies festius, locals i nacionals.

L’almanac de l’any 2022, que edita l'Ajuntament, es podrà recollir, de forma gratuïta, a partir del 16 de desembre, i fins esgotar les 3.500 unitats produïdes, a l’edifici del consistori (avinguda de la Unitat, 6), en horari de matí, així com a l’Auditori municipal (plaça de l’Església, 12), en horari de tarda, i a la Casa de la Vila (Major, 32) l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39), durant tot el dia.

 

Darrera actualització: 14.12.2021 | 10:51