Montcada i Reixac torna a ser un dels millors municipis de tot l’Estat espanyol en prestació de serveis socials

Dimecres, 22 de desembre de 2021 a les 11:00

L’Asociación Española de Gerentes de Servicios Sociales ha atorgat a l’Ajuntament el nivell d’excel·lència per cinquè any consecutiu.

Un any més, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha rebut la qualificació d’excel·lència en prestació de serveis socials, una qualificació que atorga l’Asociación Española de Gerentes de Servicios Sociales entre municipis de tot l’Estat espanyol. Concretament, Montcada i Reixac, amb 36.800 habitants (2020), ocupa el lloc 26 de les 37 poblacions reconegudes amb aquest mateix nivell i el número 4 dels municipis catalans, després de, per aquest ordre, Barcelona (1.664.182 habitants), Esparraguera (22.302 habitants) i Mataró (129.661 habitants). El rànquing de l’organització es basa en les dades pressupostàries del 2020, un any marcat per la pandèmia, que va suposar per a l’Ajuntament de Montcada i Reixac un increment de la despesa social per pal·liar-ne els efectes i també va deixar d’ingressar algunes taxes per donar suport el teixit econòmic.

Malgrat la situació econòmica d’aquest any tan complicat, la inversió en atenció a les persones ha estat molt gran i no ha parat de créixer; és molt important aquest reconeixement perquè avala tota la feina i el compromís ferm que tenim per ajudar els col·lectius més vulnerables’, ha destacat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. La presidenta de l’Àrea Social i regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Mar Sempere, també s’ha felicitat pel reconeixement, tot destacant que ‘al llarg del 2020 vam incrementar les prestacions d’urgència, els serveis d’ajuda a domicili, els ajuts per necessitats bàsiques i de suport a la despesa escolar, ens omple d’orgull que es reconegui aquesta tasca, perquè dona valor a tot el treball realitzat’.

L’Asociación Española de Gerentes de Servicios Sociales qualifica els ajuntaments en quatre categories, en funció de determinats criteris d’inversió social. Per assolir el nivell d’excel·lència, aquests requisits són: inversió social superior als 100 euros per habitant –que en el cas de Montcada i Reixac és de 117 euros per persona–, que el pressupost del 2021 sigui superior a la despesa social del 2020, que la despesa social del 2020 superi el 10% del pressupost general i, en relació a la transparència, que la liquidació del pressupost del 2020 es detalli per programes de despesa. En les conclusions del seu estudi anual, l’organització constata l’esforç i sensibilitat amb la despesa social mostrada pels ajuntaments reconeguts com a excel·lents, davant la dificultat amb què es va executar el pressupost 2020 a causa de la pandèmia.

Darrera actualització: 22.12.2021 | 13:34