L’oci nocturn en espais exteriors i la restauració amplien els seus horaris gràcies a la millora de la pandèmia

Dimecres, 22 de setembre de 2021 a les 13:00

A partir d’aquesta matinada, els establiments d’oci nocturn a l’aire lliure podran obrir fins a les 3h mentre que la resta de negocis de la restauració ho podran fer fins a la 1h amb mitja hora per desallotjar als clients, en ambdós casos. 

  • A l’oci  nocturn, encara es manté la prohibició de ballar i s’ha de tenir posada la mascareta mentre no s’estigui consumint. A la restauració, continua la limitació d’aforament a 10 persones per taula a l’exterior i a 6, a l’interior.
  • Els establiments en espais interiors dedicats a l’oci nocturn podrien tornar a obrir a mitjans d’octubre i la Generalitat estudia la possibilitat de demanar el certificat Covid per poder accedir-hi.

La millora dels indicadors sanitaris de la pandèmia de la Covid-19 permet continuar amb la relaxació de les mesures que la Generalitat està aplicant a les últimes setmanes. A partir d’aquesta mitjanit, els negocis que es dediquin a l’oci nocturn en espais exteriors podran obrir fins a les 3h de la matinada (a partir d’aquesta hora, es donarà una marge de 30 minuts per desallotjar tots els clients, que encara no podran ballar i que hauran de tenir la mascareta posada quan no estiguin consumint). D’altra banda, els altres establiments dedicats a la restauració també podran ampliar el seu horari fins a la 1h de la matinada, amb mitja hora per desallotjar. Es manté, en canvi, l’aforament de 10 persones per taula a l’exterior i de 6, a l’interior.

Respecte a tot l’oci nocturn en espais interiors, la Generalitat ha deixat entreveure que aquest sector podria tornar a obrir a mitjans del mes d’octubre i amb la possibilitat de demanar el certificat Covid per accedir-hi, i sempre i que la situació epidemiològica així ho permeti.

Final d’altres prohibicions
Des del 17 de setembre, la flexibilització de les mesures també beneficia al món dels castellers, que poden tornar a fer construccions de fins a 160 persones amb un màxim de 15 minuts de durada. L’únic requisit és que els integrants de les colles han de portar mascareta i demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores. Als menors de 12 anys, se’ls ha de fer un test d’antígens ràpids (TAR).

Darrera actualització: 22.09.2021 | 13:49