L'ampliació de l’ús del certificat Covid entra en vigor el 3 de desembre

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 10:00

Aquesta mesura, que obliga a ensenyar-lo per accedir a interiors de bars, restaurants, centres esportius i residències de la gent gran, havia quedat ajornada per problemes tècnics amb la seva massiva descàrrega.

  • El col·lapse de la pàgina web i l'aplicació 'La Meva Salut' a causa de la gran quantitat de sol·licituds per descarregar el certificat va obligat a ajornar l'obligatorietat d'una mesura que havia d'entrar en vigor el passat 26 de novembre.
  • La proposta presentada pel Govern de la Generalitat compta amb l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
  • Fins ara, aquest certificat era necessari per entrar en establiments d’oci nocturn, concerts a peu dret, així com banquets, celebracions i actes socials amb ball en recintes tancats.

Amb l’objectiu de frenar l’augment de contagis de Covid-19 a les últimes setmanes i evitar tornar a restriccions més generalitzades, el Govern de la Generalitat ha decidit, amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el certificat Covid s’haurà d’ensenyar per entrar a bars i restaurants, incloent els que estiguin ubicats dins de centres comercials, equipaments culturals o esportius o recintes firals. A més, el certificat també serà necessari per accedir a gimnasos i centre esportius, així com a residències de gent gran. Als visitants, si no estan vacunats, se'ls farà un test d'antígens. En queden exclosos els seus treballadors. 

Aquesta mesura havia d'entrar en vigor el passat 26 de novembre, però el col·lapse de la pàgina web i l'aplicació 'La Meva Salut' a causa de la gran quantitat de sol·licituds per descarregar el certificat va obligar a ajornar la obligatorietat d'aquesta mesura fins al divendres 3 de desembre. La utilització del certificat Covid ja s’estava aplicant per accedir a l’oci nocturn, les discoteques i concerts a peu dret, així com a banquets, celebracions i actes socials que es facin a hotels i a restaurants en què hi hagi ball en recintes tancats. Els menors de 12 anys en queden exclosos, donat que no han rebut la vacuna.

D'altra banda, el Departament de Salut ha habilitat un nou sistema per poder descarregar-se directament el certificat covid sense haver d'entrar dins La Meva Salut. Per descarregar-se el certificat amb el nou sistema es pot anar al web vacunacovid.catsalut.gencat.cat  i allà ja apareix un botó que cal clicar per descarregar-se'l. L'usuari ha d'introduir el codi que rep per SMS després de facilitar el telèfon mòbil, a més de les dades de la targeta sanitària i els noms i cognoms. 

El certificat Covid acredita la situació d'una persona respecte a la infecció i només és necessari per fer activitats concretes. Es pot obtenir si s’ha rebut la pauta completa de vacunació, si s’ha superat la malaltia o amb un test negatiu.

A banda del certificat Covid, continuen vigents, entre altres mesures, la prohibició de menjar i beure al carrer entre la una i les sis del matí, així com vendre alcohol als supermercats entre les deu de la nit i les sis. L'ús de la mascareta és obligatori a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i als espais exteriors si no es pot mantenir la distància de seguretat.

Darrera actualització: 03.12.2021 | 14:35