La Generalitat prorroga les mesures contra la Covid-19 i es posen més límits a les trobades socials i familiars durant la Setmana Santa

Divendres, 26 de març de 2021 a les 11:00

Les restriccions estaran vigents fins al 9 d’abril inclòs. El toc de queda nocturn es manté a partir de les 22h i es permet la mobilitat per tota Catalunya amb una mateixa bombolla. A les cases particulars, i durant el període de vacances, només es permeten les trobades entre convivents.

El Govern de la Generalitat ha decidit prorrogar fins al 9 d’abril inclòs, les mesures contra la Covid-19 que estan vigents des del 15 de març i que finalitzaven el dia 28. Això vol dir, entre altres mesures, que es manté el toc de queda a partir les 22h i el confinament perimetral de Catalunya, tot i que es permet la mobilitat per totes les comarques amb la bombolla de convivència i mantenint les mesures que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar. 

Segons va acordar en el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, durant la Setmana Santa, entre el 26 de març i el 5 d’abril, no es pot viatjar entre comunitats, excepte les Balears i les Canàries. A més, les reunions i/o trobades familiars, i de caràcter social, en espais públics tancats, s’han de limitar a un màxim de quatre persones, llevat que es tracti de convivents. En espais privats, aquestes trobades s’han de limitar als convivents. Fora de la Setmana Santa, la limitació és de sis persones en trobades socials, llevat que es tracti de bombolla de convivència. No obstant, es recomana que les reunions familiars i socials en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es restringeixin tant com sigui posible. 

Fins al 9 d’abril, estaran vigents les següents restriccions:

Mobilitat
No es pot entrar o sortir de Catalunya sense motiu justificat. No hi ha confinament comarcal sempre que sigui amb la bombolla de convivència i mantenint les mesures que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar. En un control de trànsit, s’haurà de portar una declaració d’autoresponsabilitat que justifiqui el motiu del desplaçament.

Confinament nocturn
No es pot circular pel carrer des de les 22 a les 6h, excepte per causes justificades.

Comerç
30% de l’aforament en petit comerç, centres comercials i mercats no sedentaris. El comerç de fins a 800 m2 pot obrir durant tots els dies de setmana, igual que els considerats essencials. La restauració als centres comercials continua tancat per consumir al mateix establiment.

Restauració
A l’interior, es pot obrir amb un 30% de l’aforament, amb una bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació a quatre comensals, excepte que es tracti de grups bombolla. Es pot oferir servei de taula de manera de continuada, des de les 7.30 a les 17h. Resta d’horari per a recollida en establiment (fins a les 22h) o lliurament a domicili (fins a les 23h).
A l’exterior, no hi ha limitació d’aforament i les taules, amb una distància mínima senyalitzada de dos metres entre comensals, poden ser de quatre com a màxim, o més si són una bombolla de convivència.

Educació
Universitats: classes al 30% de l’aforament. Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l’activitat presencial.
ESO, primària i infantil: presencialitat plena. Semipresencial a batxillerat i cicles formatius.
Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives adreçades a infants i joves fins a batxillerat i cicles formatius que es duguin a terme dins o fora dels centres educatius, amb un màxim de 6 persones a excepció de les que preservin el grup bombolla.
Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla. Es pot sortir de la comarca.

Empreses
S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.
Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Esports
Instal·lacions i equipaments esportius d’interior poden obrir amb un aforament limitat al 30%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de la mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors, tot i que amb una crida a la gent perquè intenti no fer-los servir.
Instal·lacions i equipaments a l’aire lliure i piscines obertes amb un aforament màxim al 50%, control d’accés i un màxim de 6 persones en les activitats grupals (excepte piscines).
Competicions: permeses en categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars federades de qualsevol edat. En aquestes competicions està permesa la presència de públic amb limitació del 50% d’assistents a l’aire lliure i el 30% en espais tancats, i sempre amb seient preassignat.
Sense públic a les competicions oficials, estatals i internacionals, de futbol i bàsquet.

Activitats culturals i cíviques
Teatres, cinemes, circs, auditoris i sales de concert poden obrir amb un 50% d'aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.0000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, galeries d’art, arxius, biblioteques i sales d’exposició al 50%. Als locals amb llicència de sales de concert no es permet el servei de bar.
Es poden fer activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.
Es permeten els desplaçaments entre municipis que no siguin de la mateixa comarca per anar a veure una activitat cultural. En cas de superar l’horari de toc de queda a l’hora de tornar a casa, els espectadors hauran d’acreditar el desplaçament amb el certificat autoresponsable i l’entrada de l’acte.

Activitats recreatives
Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de memòria per a més grans de 60 anys en grups de màxim 6 persones.
Oberts parc infantils, fins a les 20h, amb un aforament del 50%.
Oberts salons de jocs, casinos i sales de bingo. Poden obrir amb limitació de l’aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones o 250, si el local està ben ventilat. Els clients han d’ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de dos metres entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.
Es mantenen tancats els espais infantils lúdics interiors i els parcs d’atraccions.

Activitats socials
Les trobades només podran ser de quatre persones en espais públics tancats, i de sis, als oberts, mentre que a les cases particulars, només hi pot haver les persones convivents, prohibint-se, per tant, les trobades als espais privats.

Actes religiosos
Tenen un límit d'aforament del 30%, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima.

Darrera actualització: 01.04.2021 | 11:07