El Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental acaba d’informar que ha detectat un brot de la Covid a l’Institut Escola El Viver

Dijous, 18 de febrer de 2021 a les 18:00

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya farà demà, divendres 19, un cribratge a tot l’alumnat, als docents i al personal de l’escola. Les proves PCR es faran per detectar possibles contagis de Covid després del confinament de 10 grups escolars del centre educatiu.

El  Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental ha comunicat aquesta mateixa tarda a l’Ajuntament que s’ha detectat un brot de la cepa britànica del coronavirus que s’ha propagat de manera molt ràpida a l’Institut Escola El Viver, ubicat al barri de Can Sant Joan. El mateix servei ha informat que, amb l’objectiu de tallar les possibles cadenes de transmissió, es farà un cribratge massiu a tot l’alumnat, els docents i el personal del centre educatiu.

Davant la recent informació rebuda per part del servei epidemiològic vallesà, el consistori ha iniciat, de manera urgent, un seguit d’accions preventives. En aquest sentit, s’han precintat el parc al final del carrer Font i la plaça Nicaragua, ja que són punts de trobada habitual de la ciutadania. També s’ha decidit desinfectar els possibles punts de transmissió amb la neteja intensiva d’aquests dos espais. A més, es faran desinfeccions als carrers del barri.

Davant de l’anunci, l’alcaldessa, Laura Campos, ha exigit al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que dugui a terme un cribratge massiu a tot el barri. D’altra banda, l’alcaldessa ha lamentat que s’hagi produït aquest cas a l’Institut Escola El Viver, ja que “sabem l’esforç que dia rere dia l’equip directiu d’aquest centre està duent a terme per complir amb les mesures de seguretat” i ha afegit que “demano que no es culpabilitzi a un centre que, precisament, està fent molt bé les coses perquè malauradament estem davant d'un brot d’altíssima transmissió que s’ha propagat de forma descontrolada”.

 

Cribratge massiu

Després d’estudiar els 31 casos detectats a l’Institut Escola El Viver entre els 10 grups escolars afectats, i com a mesura complementària a les resolucions prèvies, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut ha decidit realitzar el cribratge, que afectarà a tota la comunitat educativa, formada per 611 persones. Actualment a l’escola un total de 10 grups escolars estan confinats dels 26 que hi ha a l’equipament educatiu.

El gimnàs de l’escola acollirà el cribratge massiu i es farà a partir de les 9h i fins a les 13h. Fora de l’horari escolar, de 13 a 15h, es realitzarà, amb cita prèvia, la prova als alumnes confinats. Un equip sanitari del Centre Atenció Primària (CAP) de Montcada i Reixac s’encarregarà de la realització de les proves, que només les farà a les instal·lacions de l’escola. Les famílies dels alumnes que resultin positiu també se’ls farà les proves de PCR i s’establiran les corresponents quarantenes.

La regidora d’Educació, Jessica Segovia, ha afirmat que “l’Ajuntament de Montcada i Reixac i el centre educatiu fem una crida a la calma als pares i mares de l’alumnat” i ha recordat que “ni el consistori ni l’escola tenim competències per tancar el centre, que depèn, única i exclusivament del Departament de Salut i dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya, basant-se en criteris epidemiològics”.

El Departament de Salut recomana extremar les mesures de protecció com són l’ús de mascaretes, rentats de mans i mantenir la distància de seguretat entre persones.

Darrera actualització: 18.02.2021 | 18:05