El Dia Mundial de la Salut se centra enguany en la vacunació de la Covid-19

Dimecres, 7 d'abril de 2021 a les 00:00

El CAP de Montcada i Reixac ha informat a l'Ajuntament que en uns 10 dies s’haurà vacunat amb la primera dosi tota la població major de 80 anys.

La vacunació de la Covid-19 marca el Dia Mundial de la Salut 2021, que es commemora aquest dimecres, 7 d’abril. ‘Després de tot el que hem viscut el darrer any, de veure com el coronavirus ha causat una crisi sanitària mundial, aquesta data té un sentit més especial que mai, per prendre consciència de la importància de la salut avui dia’, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Polítiques d’Inclusió i Sanitat de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Mar Sempere.

Amb motiu de l’efemèride, l’Ajuntament es fa ressò de les dades actuals de vacunació al municipi, facilitades per l’Equip d’Atenció Primària (EAP). En aquests moments, s’està vacunant a la població de més de 80 anys amb algun tipus de dependència, amb la vacuna de Pfizer, i s’ha arribat a 1.100 persones, a un ritme d’unes 240 al dia. El CAP preveu que uns 10 dies, tota la població més gran de 80 anys de Montcada i Reixac, unes 2.600 persones, estarà vacunada amb la primera dosi. El següent grup de vacunació l’integraran les persones entre 70 i 79 anys i pròximament el CAP contactarà amb elles. ‘Malgrat els problemes de distribució de vacunes que han afectat arreu, a Montcada i Reixac les vacunacions avancen a bon ritme, es continua amb el pla previst pel CatSalut tot i que creiem que s’hauria d’estar vacunant ja altres franges d’edat’, ha indicat la regidora.

Sobre la vacunació amb Astrazeneca a persones entre 60 i 65 anys, la ciutadania pot demanar cita per posar-se-la, arran l’arribada a Catalunya d’un volum important de dosis. A Montcada i Reixac, però, no hi ha cap punt d’administració d’aquestes vacunes. Per demanar cita i consultar el punt de vacunació més pròxim, cal entrar en aquesta adreça: https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/.

D’altra banda, des del consistori també es vol aprofitar l’efemèride per posar en valor les reivindicacions del col·lectiu Marea Blanca –d’on forma part la Taula per la Salut de Montcada i Reixac– que demana una resposta solidària global contra la Covid-19. La plataforma demana l’acceleració de la producció de les vacunes i per tal que això sigui posible, la suspensió temporal dels drets de propietat intel·lectual, per tal de compartir àmpliament els coneixements.

Darrera actualització: 07.04.2021 | 21:17