Desapareixen les quarantenes dels grups bombolla a les escoles

Dimecres, 23 de febrer de 2022 a les 00:00

A partir d’aquest dimecres, 23 de febrer, només caldrà que s’aïllin els alumnes que hagin donat positiu.

  • També es deixen d’identificar els contactes estrets, no s’ha de comunicar si el motiu de l’absència a classe és la Covid-19 i desapareixen els tests d’antígens als professors.
  • El protocol que estava vigent fins ara amb l’objectiu de controlar el casos positius només es mantindrà a l’educació especial.
  • Les restriccions que encara es mantenen són els grups bombolla, la ventilació de les aules i les altres mesures higièniques, així com l’ús de la mascareta que el departament de Salut estudia anar traient de manera progressiva.

A partir d’aquest dimecres, 23 de febrer, ja no s’han de fer més quarantenes de grups bombolla a les escoles i només caldrà que s’aïllin els positius de Covid-19. També es deixen d’identificar els contactes estrets i tampoc caldrà que les famílies i els centres educatius comuniquin si el motiu de l’absència a classe de l’alumnat és a causa de la Covid-19. Al mateix temps, desapareixen els tests d’antígens als professors. El protocol que estava vigent fins ara amb l’objectiu de controlar el casos positius només es mantindrà a l’educació especial.

Fins a aquest moment, s’havien de confinar els grups on apareixien cinc o més positius a l’aula en 7 dies, excepte si tenien la pauta de vacunació completa o si havien superat la malaltia durant els últimes tres mesos. Les restriccions que encara es mantenen són els grups bombolla, la ventilació de les aules i les altres mesures higièniques, així com l’ús de la mascareta que el departament de Salut estudia anar traient de manera progressiva a les properes setmanes, començant pels grups escolars més petits.

Darrera actualització: 23.02.2022 | 14:02