Llum verda a la vacunació d’infants d’entre 5 i 11 anys

Divendres, 10 de desembre de 2021 a les 10:00

S’obre el 15 de desembre i ja es pot demanar cita prèvia per als infants de tota aquesta franja d’edat.

  • Els punts de vacunació no seran les escoles i s’utilitzaran els que funcionen actualment.
  • Les nenes i nens rebran dues dosis de la vacuna BionTech i Pfizer amb un terç de la quantitat que s’administra als majors de 12 anys. 

Les nenes i nens d’entre 5 i 11 anys podran rebre la vacuna contra la Covid-19 a Catalunya a partir del 15 de desembre. Un cop s’ha descartat fer-ho de manera progressiva per edats, el calendari s’obrirà per a tota la franja i per vacunar-se caldrà demanar cita prèvia -oberta des del 13 de desembre- al web de Salut. Els punts de vacunació no seran les escoles i seran els mateixos que funcionen ara, tot i que es podrien habilitar d’altres en Centres d’Atenció Primària amb servei de pediatria o algun hospital.

Els infants rebran dues dosis de la vacuna de BionTech i Pfizer amb un interval de 8 de setmanes i amb una quantitat de 10 micrograms que suposa un terç de la que es dona a les persones més grans de 12 anys, que és de 30 micrograms. Es prioritzaran els nens i nens de grups risc i als que hagin passat la malaltia només se’ls administrarà una única dosi, un cop hagin passat entre dues i quatre setmanes des de la infecció o aparició de símptomes. Aquests infants també disposaran d’un certificat Covid, tot i que, de moment, no es demanarà per accedir a determinats espais com passa actualment amb els adults. Els infants que compleixin 12 anys entre una i altra dosi es vacunaran amb una primera en modalitat pediàtrica i una segona d’adults.

Pròrroga certificat Covid
L’obligació de presentar el certificat Covid per accedir a la restauració, gimnasos, residències de la gent gran i oci nocturn continuarà en vigor a Catalunya almenys durant dues setmanes més -fins a la mitjanit del 23 al 24 de desembre- després de rebre l’aval del Tribunal Superior de Justícia a petició del Govern de la Generalitat. El col·lapse de la pàgina web i l'aplicació 'La Meva Salut' a causa de la gran quantitat de sol·licituds per descarregar el certificat va obligar a ajornar fins al 3 de desembre l'obligatorietat d'una mesura que havia d'entrar en vigor el passat 26 de novembre. De cara a les properes setmanes, la Generalitat estudia que el proper pas en l’aplicació del certificat Covid será que els local son sigui obliglatori demanin el DNI per verificar la identitat de la persona que el presenta.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:25