La bandera del Sàhara Occidental, al balcó de la Casa de la Vila

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 00:00

La Coordinadora d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, d’on forma part Montcada i Reixac, commemora el 45è aniversari de la proclamació de la RASD

La bandera del Sàhara Occidental estarà penjada al balcó de la Casa de la Vila (Major, 32) des d’aquest divendres, 26 de febrer, i fins dilluns, 1 de març, per commemorar el 45è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), que oficialment és el 27 de febrer. Com cada any, els municipis adherits a la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí –entre els quals hi ha Montcada i Reixac– mostren així el seu suport i reconeixement a la lluita del poble sahrauí en la consecució del seu dret a l’autodeterminació.

El manifest de la Coordinadora indica que ‘volem recordar que el Regne del Marroc no té la sobirania sobre el Sàhara Occidental i l’Estat espanyol segueix sent la potència administradora del territori i que, per tant, ha d’assumir les seves responsabilitats en facilitar la transició cap a una solució negociada entre les dues parts’. Els municipis fan una crida a la comunitat internacional i, en particular, a les Nacions Unides, perquè assumeixi el seu mandat i vetlli pel respecte i el compliment de la resolució del 1991 que contempla el referèndum d’autodeterminació.

Mitjançant el manifest, els municipis mantenen el seu compromís amb el poble sahrauí a través de la participació en els diversos espais que treballen en aquest sentit, com la Coordinadora d’Ajuntaments Solidaris amb el poble Sahrauí, i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i la col·laboració amb les entitats locals de solidaritat amb el poble sahrauí a través dels projectes de cooperació i d’ajuda humanitària que garanteixen els drets humans de les persones sahrauís. L’Ajuntament de Montcada i Reixac fa al llarg de l’any diferents accions de suport al Sàhara Occidental. La més recent és el concert solidari de gòspel celebrat el dia 20 passat, amb el Cor Gospel Gràcia, que va recollir 700 euros, que es destinaran a a la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí.

Darrera actualització: 26.02.2021 | 12:50