La Generalitat alerta sobre els perills d’uns paquets de llavors que empreses envien a particulars per fer-se publicitat

Dimarts, 22 de setembre de 2020 a les 00:00

El departament de Medi Natural de l’Ajuntament de Montcada i Reixac actuarà com a centre receptor dels enviaments.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha alertat sobre la perillositat de rebre a casa un paquet amb llavors foranes mitjançant la tècnica comercial del brushing. Aquesta pràctica consisteix a enviar petits paquets amb objectes de poc valor, que la persona no ha demanat, a través de diverses plataformes de venda per Internet, amb l’objectiu augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes en línia.

La Comissió Europea ha denunciat que, en alguns casos, el que està arribant als domicilis són llavors foranes per sembrar, el que pot comportar perills com la possible introducció de males herbes o plantes invasores que poden posar en risc la conservació de la biodiversitat dels ecosistemes locals, així com l’entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus), que podrien afectar la sanitat dels cultius.

Si algú rep un paquet de llavors d’aquest tipus a Montcada i Reixac, l’ha de fer arribar al departament de Medi Natural de l’Ajuntament, que actuarà com a centre receptor per tal que el Servei Territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació procedeixi a la seva recollida i els gestioni correctament. En cap cas, les llavors no s’han de sembrar ni llençar-les a les escombraries o a l’entorn natural.

Darrera actualització: 22.09.2020 | 12:27

Imatges

Infografia de la Generalitat alertant sobre el 'brushing' amb les llavors foranes