Aprovació de subvencions per impulsar la transformació digital del comerç i la restauració

Divendres, 29 d'octubre de 2021 a les 00:00

Aquest paquet d’ajuts, que pretén que aquest sector es pugui adaptar als nous hàbits de consum amb la creació de canals de compra online, comptarà amb una dotació de 22.720 euros gràcies a una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

  • L’actuació, anomenada ‘Mercat web local’, està integrada al projecte ‘Dinamització i promoció comercial’ que impulsa la regidoria de Comerç i que es finançarà amb una aportació de l’AMB de 90.720 euros.
  • Les bases i el termini per presentar les sol·licituds es donaran a conèixer properament, un cop es faci la convocatòria dels ajuts.

La sessió plenària d’aquest mes d’octubre ha aprovat per unanimitat les bases d’un paquet de subvencions que, amb una dotació de 22.720 euros, es destinaran a impulsar i accelerar la transformació digital del sector del comerç i de la restauració del municipi amb l’objectiu que pugui adaptar-se als nous hàbits de consum i donar resposta a les noves necessitats dels consumidors digitals. Aquesta actuació, anomenada ‘Mercat web local’, pretén donar suport als comerciants locals a afegir-se a les noves tendències de compra online omnicanal adherint-se a un mercat web (market place) i està integrada al projecte ‘Dinamització i promoció comercial’, impulsat per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes socials i econòmics i aquelles noves situacions emergents derivades de la crisi sanitària de la Covid-19. Aquest projecte local comptarà amb una assignació econòmica de 90.720 euros atorgada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que s’emmarca en el Pla ApropAMB, Pla metropolità de suport a la cohesió social, l’economia de proximitat i la coproducció de serveis que es va aprovar de manera definitiva durant el passat mes de juliol.

Durant la seva intervenció al Ple, el regidor de Comerç i Turisme, Gerard Garrido, va  destacar que “aquestes bases estan dins d’una bateria de propostes que estem treballant conjuntament amb els comerciants per tal de reactivar el comerç local i de proximitat de Montcada després de gairebé dos anys de pandèmia. L’edil va afegir que “hem de posar totes les eines possibles per poder ajudar un sector que, a la vegada, permet reactivar el teixit social del municipi”.

Les bases d’aquestes subvencions per impulsar la transformació digital del comerç i la restauració de Montcada i el termini per poder presentar les sol·licituds es donarà a conèixer properament, un cop es faci la convocatòria dels ajuts. Hi podran optar tots els establiments comercials i de restauració que desenvolupin la seva activitat en un local situat en planta baixa o a peu de carrer en la trama urbana del municipi.

Darrera actualització: 29.10.2021 | 12:59