L'Ajuntament demana protegir l'ocupació al Vallès Occidental amb la reactivació del Pacte Nacional per la Indústria

Dijous, 28 de novembre de 2019 a les 00:00

L’alcaldessa, Laura Campos, va defensar la necessitat d'aprovar polítiques de prevenció i intervenció davant de possibles ERO a la reunió celebrada ahir al Consell Comarcal.

Aquest dimecres es van reunir, a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, les alcaldies dels municipis amb multinacionals en situació d’ERO -com és el cas de Montcada i Reixac, amb les plantes de Prysmian i TE Connectivity, Rubí i Sant Quirze del Vallès- i representants de CCOO i UGT, així com les delegacions sindicals de les empreses afectades, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. A la reunió, per part de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, van assistir l’alcaldessa, Laura Campos, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó.

L’objectiu de la trobada va ser analitzar l’estat en el que es troben actualment uns ERO que posen en perill 1.171 llocs de treball i abordar les mesures a aplicar en el marc del Pacte de la Reindustralització del Vallès Occidental. Des del Consell Comarcal i les alcaldies es va remarcar la necessitat de reactivar el Pacte Nacional per la Indústria per afrontar la situació actual i engegar diferents accions a partir de l’activació dels 1.844 milions d’euros que estan pressupostats dins aquest Pacte. Tanmateix, també es va demanar que es tingués en compte el fet que la indústria suposa el 28% de l’activitat econòmica del Vallès Occidental.

En la mateixa direcció es va mostrar Laura Campos, que va demanar que s’activin unes ajudes econòmiques que considera indispensables per poder fer polítiques de prevenció i intervenció davant de futurs expedients de regulació d’ocupació. “Sense una dotació pressupostària poc podrem fer des del Vallès Occidental. Per tant, el que fem avui és una crida a l’ajuda i a la implicació de la Generalitat perquè acabi de desplegar del tot el Pacte Nacional per la Indústria”, va assegurar. L’alcaldessa també va exigir la derogació de la reforma laboral.

Un total de 1.171 treballadors del Vallès Occidental es poden veure afectats pels ERO que s’han aprovat els últims mesos. A Montcada i Reixac ja s’han confirmat els de les empreses TE Connectivity –que afecta 94 treballadors- i General Cable –amb una afectació a 153 persones. D’altra banda, també s’ha confirmat una deslocalització a l’empresa Huayi Compressor, de Sant Quirze del Vallès, que afectaria inicialment a 164 persones. Finalment, l’empresa Continental, de Rubí, es troba actualment en una situació d’incertesa que podria acabar afectant a 760 treballadors.

Darrera actualització: 28.11.2019 | 09:56