El Carnaval 2019 arriba a Montcada i Reixac amb una desena d’actes

Dimecres, 20 de febrer de 2019 a les 00:00

La Gran Rua serà el 2 de març i abans i després hi haurà diferents activitats, una de les quals és una desfilada i ball de disfresses a Can Cuiàs.

Montcada i Reixac viurà un any més el Carnaval, amb desenes d'activitats organitzades des de diferents departaments i equipaments municipals. L'acte central serà la Gran Rua del 2 de març, durant la qual prop de 1.400 persones desfilaran per la ciutat, distribuïdes en 18 comparses, algunes d’històriques i d’altres, de recent creació. L’inici del recorregut serà el carrer Bifurcació (Can Sant Joan), a les 17 h, i la desfilada recorrerà diferents carrers fins arribar al sambòdrom, situat a l’exterior del Pavelló Miquel Poblet, on hi faran el ball de lluïment.

L’arribada del Rei Carnestoltes a Montcada i Reixac serà dijous 28 de febrer i donarà l’inici oficial al Carnaval. A les 16.30 h començarà una cercavila musical a la plaça de l’Església, que concentrarà tothom que vulgui anar a rebre Sa Majestat a l’estació de tren de Montcada-Manresa (carrer Bogatell), a les 17.30 h. Un cop el Carnestoltes arribi a la ciutat, hi haurà l’espectacle ‘Revolució’, de Pentina el Gat, i una llardonada popular i xocolatada per celebrar Dijous gras. El 3 de març hi haurà un ball infantil de Carnaval a la plaça de l’Església (12.30 h), amb l’espectacle ‘El reBOOMbori’, de Roger Canals. Per acomiadar el Rei Carnestoltes, el 6 de març la companyia ‘Xarop de Canya’ oferirà a la plaça de l’Església (17 h) l’espectacle ‘Quin Sarau’. També s’hi lliurarà els premis del concurs de sardines carnavaleres i hi haurà xocolatada.

Per donar suport les persones que vulguin participar al concurs, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) organitza el 27 de febrer un taller de sardines carnavaleres, per al qual cal fer inscripció prèvia. Les sardines que s’hi realitzin es presentaran al certamen, que tanca el termini d’inscripció el 5 de març. Les creacions es poden portar fins aquest dia a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) o la Casa de la Vila (Major, 32).

Com a novetat, Can Cuiàs recupera la festa de Carnaval. L’activitat serà l’1 de març, de 18 a 21 h, a la pista coberta. Hi haurà l’arribada del Rei Carnestoltes, una desfilada de disfresses, xocolatada i ball de fi de festa. L’acte l’organitzen la Xarxa d’Equipaments, l’associació cultural Mayna i l’AV Can Cuiàs. La Ribera també celebra la seva festa; serà el 26 de febrer, al Centre Cívic (Llevant, 10) i els seus voltants. A les 17.30 h hi haurà un taller de màscares i a les 19 h, una cercavila i una batucada amb els músics de la colla de Dracs i Diables de Can Sant Joan. El Casal de la Mina celebra el ball i el concurs de disfresses el 3 de març, a les 17.30 h.

Darrera actualització: 18.02.2019 | 08:15