Punt de Voluntariat

Us donem la benvinguda a la web del Punt del Voluntariat. Un espai on trobareu tota la informació del que fem al nostre territori en matèria de voluntariat. El punt de voluntariat és un servei que s’adreça a persones i entitats interessades a dur a terme un projecte de voluntariat.

El servei municipal ofereix informació i acompanyament a les persones que vulguin participar en algun projecte, amb informació de les diferents opcions existents al municipi; dona suport a les entitats en la redacció de projectes de voluntariat i en la difusió de la seva activitat; i porta a terme accions de sensibilització a la població en general sobre la importància de fer voluntariat i en reconeixement a les persones voluntàries del municipi.

Els nostres objectius són:

  • Ser el punt de referència del voluntariat a Montcada i Reixac
  • Acompanyar entitats que vulguin realitzar projectes de voluntariat
  • Assessorar persones, entitats i departaments municipals en temes de voluntariat
  • Fer difusió de les crides de voluntariat existents al municipi

Recursos i serveis:

Informació i assessorament: Podem informar-vos a aquelles entitats que no esteu inscrites en el registre del Punt del Voluntariat del nostre municipi, que si us interessa, podeu iniciar el procés de captació e incorporació de personal voluntari per a la vostra entitat, en funció dels requisits i perfils que necessiteu. Només ens ho hauríeu de comunicar a través d’aquest correu electrònic i nosaltres us ajudaríem a tramitar-ho i us podríem assessorar i acompanyar en tot el procés.

Acompanyament: Us acompanyarem en el procés de registre com a entitats voluntàries al nostre Punt de Voluntariat, en el procés de creació de captació de personal voluntari així com altres gestions que necessiteu.

Incorporació de personal voluntari:  Som un portal, on facilitem el contacte entre les persones interessades en realitzar voluntariat i les entitats que n’ofereixen. Aquelles entitats que actualment no desenvolupeu programes de voluntariat, us animem a què hi penseu, ja que el personal voluntari pot realitzar tasques vàries com acompanyament a persones grans, tasques administratives, suport en la realització de curses i activitats solidàries, dinamització de xarxes socials, realització d’activitats vàries, etc. La tasca de les persones voluntàries, no té perquè ser diària, pot ser també de manera puntual en funció de les necessitats de cada entitat, com per exemple, si des de la nostra entitat organitzem una activitat solidària i aquesta requereix d’una gestió i organització important, els voluntaris i voluntàries poden ajudar-vos mentre duri aquesta activitat. La temporalitat i les tasques del personal voluntari, les definiu les entitats.

Formació: Tindreu a la vostra disposició un catàleg de cursos de formació per a les entitats, associacions, el personal voluntari d’aquestes i també per a possibles persones interessades en el món associatiu.

Atenció personalitzada: Us oferim atenció directa i personalitzada per a qualsevol gestió relacionada amb el Punt de Voluntariat en horari de dilluns a divendres de 8h a 15h i els dijous també en horari de tarda de 16h a 19h amb cita prèvia a través del correu electrònica voluntariat@montcada.org  o bé per telèfon al  662 30 38 81. (Agost, tancat)

Darrera actualització: 14.11.2023 | 13:12