Zona de jocs tradicionals a Terra Nostra

El gran mural és obra de l’artista Valentí Gubianas i recull la vinculació del barri al tren i la tradició del fanalet.

EMBOLIC DE COLORS

Dibuix embolic de colors

Podeu jugar entre 2 i 6 persones
Així es juga: Poseu els peus sobre els cercles de colors. Feu servir algun element per llençar sobre el cercle i anar seleccionant colors. Cada vegada que es tria un color, les persones que juguen hauran de posar-hi el peu o la mà. Guanya qui aconsegueixi tocar més colors, tot mantenint l’equilibri i no caient a terra.

TRES EN RATLLA

Dibuix joc 3 en ratlla

Poden jugar 2 persones
Així es juga: Cada persona té tres pedres i les ha d’anar posant sobre les caselles alternant jugadors/es. Cal fer tres en ratlla (horitzontal, vertical o diagonalment). Si quan s’han posat les tres peces no s’ha fet 3 en ratlla es van movent les pedres per les caselles, seguint les ratlles per aconseguir-ho.

LA XARRANCA

Dibuix joc la xarranca

No hi ha nombre de persones que juguin
Així es juga: Tothom s’ha de posar en filera. La primera persona llença la seva pedra a la casella 1. Comença a saltar a peu coix, sense trepitjar el quadrat on està situada la pedra. Quan arriba a la casella amb els números un al costat de l’altre (4-5 i 7-8) podrà descansar amb els dos peus a terra, posant un peu a cada casella. Per tornar, cal fer un gir de 180º i fer la tornada també a peu coix, quan arribi a la casella anterior a on està la pedra, ha de recuperar-la mantenint-se sobre un peu i sortir de la xarranca, tot saltant fora sense trepitjar la casella on estaba la pedra. Totes les persones que juguen fan el mateix. Quan hagin acabat se segueix amb el número 2 i així fins el darrer número. Si quan es llença la pedra no cau en el número que toca, el torn passa a la següent persona de la fila.

EL MIRALL

Dibuix joc el mirall

Poden jugar entre 2 i 4 persones
Així es juga: Una persona es posa en el cercle que mira els altres tres. Li direm la MIM. És qui farà els gestos. La resta de persones que juguen es posen una en cada cercle i han de repetir ràpidament els gestos de la mim. Els gestos han de ser cada vegada més ràpids. Quan algú deixa de fer un gest o el fa massa tard queda eliminada i surt del seu cercle. Guanya la persona que queda en última en el seu cercle.
El joc segueix intercanviant totes les persones en el cercle de la seva dreta. I tornant a començar.

CIRCUIT DE XAPES

Dibuix joc circuit de xapes

Poden jugar grups petits amb una xapa cada persona
Així es juga: Es pot fer una petita competició en tot el circuit. Totes les xapes a la línia de sortida. Es tracta de no sortir del camí fent petits i suaus empentes amb els dos dits. Guanya qui arribi primer al final del circuit.
La manera de fer servir els dits per impulsar la xapa és: amb els dits pulgar i índex. L’índex es gira i es recolza sobre el pulgar, després es deixa anar l’índex que és qui empeny la xapa.

Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.04.2022 | 15:10