És el moment de triar centre educatiu?

Dimarts, 22 de febrer de 2022 a les 10:49

Recomanacions de la Xarxa Antirumors  de Montcada i Reixac.

  1. IMPLICACIÓ i CURIOSITAT: Projecte educatiu, equip docent i participació. Conèixer el projecte educatiu del centre ens mostrarà quins temes i valors treballen principalment i les metodologies utilitzades. L’equip docent és amb qui els nostres nens i nenes experimentaran l’aprenentatge. Per això, l’escola és un suport necessari i essencial, però no determina per si mateixa el futur dels nostres infants. En l’educació s’articulen referents familiars, socials, culturals i comunicacionals al llarg de la vida.
    Les famílies també són part del centre educatiu i, de fet, ajuden a construir-lo. L’AMPA, o AFA és el principal canal de representació. Informa’t de com participar-hi!
  2. ATENCIÓ AMB ELS RUMORS!: No tot el que es diu sobre una escola és VERITAT. Segur que pots reconèixer RUMORS associats a centres educatius. D’on venen aquests rumors? A vegades s’estenen FALSES IDEES que danyen la imatge de l’alumnat i de les persones que treballen en els centres. Dona-li la volta i, sobretot, comprova si es tracta de tòpics i rumors o situacions aïllades que no han d’afectar-te a tu o a la teva família. Hi ha experiències molt positives de famílies a qui els va tocar un centre que inicialment no volien, per prejudicis. Per tant, escolta el teu entorn i comprova les informacions per tu mateix/a!
  3. PER SORT, EL MÓN ÉS DIVERS: Els centres educatius són un reflex més del món divers del qual formem part. Totes les persones som diferents i alhora tenim molt en comú. Un entorn divers és en si mateix enriquidor per als nostres infants. Ser conscients de les nostres pors a la diversitat o les interpretacions que hem adoptat d’altres, ens ajudarà a reflexionar primer i a no traslladar-les als nostres fills i filles i deixar-los enriquir-se per aquest fenomen, amb això aconseguirem una convivència més humana.
  4. PER ÚLTIM… APROPA’T! Acostar-te directament a la informació, sense intermediaris, per poder-la valorar i contrastar, és la millor manera d’assegurar-te que utilitzes els teus propis criteris. Investiga les webs. Trobaràs el projecte educatiu i activitats rellevants del centre i els serveis que poden oferir. A més, en la web municipal, www.montcada.cat, pots consultar vídeos informatius d’alguns dels centres. Intenta anar, presencial i virtualment, a TOTES les portes obertes que puguis. Allà podràs accedir a la majoria de la informació necessària, veure el centre, conèixer a l’equip docent i preguntar i resoldre totes les teves inquietuds.
Darrera actualització: 22.02.2022 | 10:50