Vols practicar el català o ajudar a practicar-lo?

Dijous, 7 d'octubre de 2021 a les 07:04

Si parles català i tens una estona per conversar amb una persona que el vol practicar, fes-te voluntari o voluntària, i si el que necessites és practicar-lo, fes-te aprenent o aprenenta! 

Descripció:

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques (formades per un voluntari o voluntària i un aprenent o aprenenta), que conversen 1 hora a la setmana durant 10 setmanes.

El Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística. El VxL es va iniciar el 2003, des d'aleshores ha format més de 150.000 parelles lingüístiques i té la col·laboració de més de 10.000 entitats i establiments col·laboradors a tot Catalunya.

Al CNL Vallès Occidental 3 ja hi ha hagut més de 4.500 parelles lingüístiques i cada any s’hi adhereixen nous establiments entitats col·laboradores

Tant si vols participar al programa com a voluntari o voluntària o vols fer-ho com a aprenent o aprenenta, tant si tries la modalitat presencial com la virtual, has de ser major d'edat, disposar d’un mínim d’una hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de parlar.

Tipus d'activitat: Activitat presencial o virtual

Requisits: Ser major d’edat i disposar d’un mínim d’una hora a la setmana durant 10 setmanes

Àmbit d'actuació:  Àmbit de foment de l’ús del català

Dies i hora de realització de l'activitat:  1 hora a la setmana (a convenir amb la parella lingüística)

Lloc de realització de l'activitat: Virtual o presencial. Si la trobada és presencial, el lloc de trobada és el que va bé a les dues persones.

Perfil del personal voluntari:

Voluntari o voluntària: persona que parla habitualment català.

Aprenent o aprenenta: persona que parla una mica català i vol agafar fluïdesa i perdre la vergonya.

Lloc d’inscripció: Les persones interessades a fer Voluntariat per la Llengua, han d'enviar un correu electrònic a vxl.vo3@cpnl.cat  a l’atenció de Lídia Ponsatí o bé trucar o enviar un missatge al 637 38 81 89.

Observacions: Més informació

Darrera actualització: 29.09.2022 | 11:35