Revetlles, sí! Precaució, també

Dimecres, 15 de juny de 2022 a les 13:30

Sant Joan, la nit del foc, és la més màgica i curta de l'any i és sinònim de gresca i diversió. Però perquè aquest dia esdevingui una veritable festa, cal seguir uns consells bàsics per evitar incendis i accidents.

  • És prohibit llençar objectes encesos a menys de 500 metres de zona boscosa (com ara la Font del Tort, la Serralada de Marina o Vallençana) i agrícola (Pla de Reixac) i dels parcs urbans (Parc de la Llacuna o Parc de les Aigües).
  • Vigileu amb els petards! Compreu-los en establiments autoritzats i vigileu que els infants utilitzin productes apropiats per a la seva edat. No els guardeu a les butxaques, no els llenceu contra ningú i no els poseu dins d'ampolles o totxanes. Les sis casetes que l'Ajuntament ha autoritzat estan situades al carrer Vinyes, a Can Sant Joan; al carrer Castelló, a Pla d’en Coll; a l’avinguda d’Europa, a Mas Duran; a la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo), a l’entrada a Can Cuiàs i al carrer Can Tapiola.
  • Els fanalets són molt macos però... no sabem quina trajectòria seguiran. Evitem-los!
  • És prohibit encendre cap tipus de foguera sense l'autorització corresponent. Si en teniu permís, recordeu que heu de fer el foc a 15 metres de distància com a mínim de vehicles o façanes d'edificis, eviteu-lo en zones amb vegetació seca o arbrat, poseu terra o sorra sobre el paviment, no hi tireu papers ni teixits ni pneumàtics ni plàstics, tingueu a mà algun mitjà per apagar-lo, vigileu la seva total extinció i no l'encengueu si fa vent.
  • Aneu amb compte amb els productes de pastisseria. Trieu-ne el tipus de coca (farcida o no) en funció de les possibilitats de conservar-les en fred fins al moment del seu consum. Si per celebrar la revetlla heu de fer un desplaçament llarg, és millorar preparar o comprar coques que es puguin conservar a temperatura ambient o bé, adquirir-les al lloc de destinació.

Més informació: www.gencat.cat
Telèfon emergències 112

Darrera actualització: 16.06.2022 | 07:04