Benvinguda

Dijous, 18 de maig de 2023 a les 19:00

Ja tenim aquí una nova edició de la Festa Major de Montcada i Reixac. La Festa, amb majúscules, que ens uneix com a poble i que ens permet gaudir d’un gran ventall de propostes per a tots els públics que impulsen diferents regidories de l’Ajuntament amb el suport d’una gran quantitat d'entitats, a les que agraïm, un any més, la seva implicació.

L’inici de la Festa a la plaça de l’Església; les barraques i els concerts a l’Espai Poblet, incloent les actuacions del MontcadaSons; el carrer Major convertit en un carrer per jugar; el correfoc amb el Drac i els Diables de Can Sant Joan; la cercavila amb els gegants i els capgrossos; la diada castellera amb la nostra colla de color teula; les sardanes; les havaneres amb l’Espingari i el cremat de rom; el concert de l’orquestra Maravella; la Milla Urbana i la pujada a Les Maleses per cremar tots els excessos de la nit anterior; la sardinada i l’arrossada popular; el castell de focs de cloenda que ens omple d’enyorança... any rere any, aquestes activitats s’han convertit en tradicions dins del programa de la Festa Major. Després de 365 dies d’espera, ja les tornem a tenir aquí!
La pandèmia de la Covid-19 ens va obligar a anul·lar la nostra Festa al 2020, però un any més tard, vam organitzar la FeM Montcada, que sense poder ser una Festa Major com les de tota la vida ens va regalar uns dies d’esbarjo en moments complicats. Aquesta Festa atípica, a més, va rebre, una nominació dels premis ARC a la categoria de millor programació d’una Festa Major, un fet que demostra que la cultura i la nostra Festa són unes prioritats per al nostre municipi.
Afortunadament, la pandèmia de la Covid- 19 ja és només un trist record i, després d’acostar-nos l’any passat a la normalitat, ens arriba una nova edició de la Festa Major com les de sempre. Per això, veïnes i veïns de Montcada i Reixac, us animo a comprar la samarreta de la Festa Major i a omplir els carrers de joia i alegria. Durant quatre dies, tenim dret d’oblidar-nos de tots els problemes i el soroll que ens rodeja en el nostre dia a dia.
A Montcada i Reixac som de la festa i ens encanta gaudir d’aquesta celebració tan nostra que ha ser alegre, participativa, divertida, però també inclusiva, acollidora, segura, respectuosa i lliure de violències. Bona Festa Major!

Laura Campos Ferrer
Alcaldessa de Montcada i Reixac

Darrera actualització: 15.05.2023 | 11:41