Xerrades i tallers sobre consum responsable per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua 2023

Dimarts, 14 de març de 2023 a les 08:00

El 22 de març, data oficial de l’efemèride, l’EcoTruck visitarà el mercat setmanal amb un tast d’aigua i a la tarda, conferència sobre consum responsable.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza diferents activitats al voltant del Dia Mundial de l’Aigua. La unitat mòbil de divulgació ambiental, l’EcoTruck, visitarà el mercat ambulant setmanal del Pla d’en Coll el pròxim dimecres, 22 de març –data oficial de l’efemèride– i de 10 a 13 h oferirà dues propostes. La visita guiada a l’interior de la caravana se centrarà en l’aigua i també hi haurà un tast d’aigua, on la ciutadania podrà conèixer les diferències de les propietats d’aigües de baixa i alta mineralització, de l’aixeta, així com els gustos que s’aprecien i aigües de diferents poblacions.

El mateix dia 22, a les 18 h, hi haurà la xerrada ‘Actuem pel clima: l’aigua’, a l’Auditori Municipal (pl. Església, 12), a càrrec de la companyia Aigües de Barcelona. Es parlarà sobre l’aigua com a bé valuós i escàs, de consum responsable, el cicle integral de l’aigua i nous recursos hídrics i sostenibles, de polítiques sostenibles en l’ús d’aigua i compromisos d’acció pel consum responsable.

D’altra banda, fins al 20 de març es pot veure al passatge Sant Joan Baptista, davant de l’escola La Salle, una exposició itinerant a l’aire lliure amb el nom ‘Aigua per a tothom?’, per estendre la conscienciació sobre l’escassetat hídrica i la necessitat de fer un consum responsable de l’aigua en l’actual context de sequera i emergència climàtica.

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, el pròxim 19 de març hi ha una visita teatralitzada a la Casa de les Aigües, amb el nom ‘Els pous de Montcada’ (12 h). L’espectacle recrea el passat de l’equipament com a estació de bombeig d’aigua. El preu de la visita és de 2 euros i per assistir-hi cal fer reserva prèvia contactant amb el Museu Municipal de Montcada i Reixac (610 144 499/museumunicipal@montcada.org).

Darrera actualització: 14.03.2023 | 13:30