Vist per sentència el judici del cas de les expropiacions de zones verdes del carrer Tapioles

Dijous, 4 de juliol de 2019 a les 00:00

L'Ajuntament ha presentat les conclusions finals aquesta setmana, arran el contenciós interposat per una empresa i un particular per la disconformitat amb el preu que el consistori li ha de pagar.

L’Ajuntament va presentar les conclusions finals aquest dimarts, 2 de juliol, en el judici pel contenciós interposat per l’empresa RS Patrimoni i un particular, que reclama al consistori 475.000 euros en concepte de les expropiacions de zones verdes per ministeri de llei. El jurat d’expropiació va sentenciar l’any 2008 que l’Ajuntament havia de pagar a la propietat 1,8 milions d’euros per expropiació de zona verda, però el consistori, per acord de Junta de Govern Local, va reduir la quantitat a pagar a 1,3 milions.

Aquesta decisió es va prendre arran les conclusions de l’expedient informatiu i d’atermenament que el govern local va encarregar al 2015 i que conclou que part dels terrenys pels quals l’empresa reclama l’expropiació, al carrer Can Tapioles, són de titularitat municipal, així com una part de propietaris veïns. Aquests 475.000 euros es fixen en funció dels metres quadrats d’aquesta part ja de titularitat pública i d’altres propietaris i el preu per metre quadrat que va fixar el jurat d’expropiació. Assabentada de la decisió municipal i en no estar-hi d’acord, la propietat va interposar-hi un contenciós que després de la vista oral d’ahir ha quedat vist per a sentència.

L’expedient d’atermenament es va efectuar també sobre els terrenys que l’Ajuntament ha estat obligat a expropiar a les empreses Tort i Foinvasa –casos sentenciats des del 2008, i amb sentència ferma des del 2013– i indica que també s’està pagant per terrenys que ja eren de titularitat municipal, als carrers Bach i Can Tapioles. Entre els tres casos, l’Ajuntament ha de pagar un total de 24 milions; 15 en concepte de costos d’indemnització i 9, d’interessos.

Els atermenaments ens demostren que estem pagant de més; tot i que hi ha una sentència que ens obliga a pagar, si el cas es resol favorablement a l’Ajuntament seria una victòria moral i una constatació de què si el govern d’aleshores hagués fet bé les coses, no hauríem arribat a aquesta situació”, ha expressat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. L’edil ha manifestat que “aquest govern lluita pel bé comú i no es donaran més casos d’aquest tipus, que han succeït per no defensar els interessos col·lectius”. L’edil ha avançat que la sentència del cas podria arribar just després de l’estiu.

Darrera actualització: 04.07.2019 | 12:52