Vacunació contra la Covid-19 a persones grans dependents i a majors de 80 anys a Montcada i Reixac

Dimarts, 23 de febrer de 2021 a les 19:30

El CAP Les Indianes ha començat aquesta setmana a administrar la vacuna contra la Covid-19 a les persones grans dependents i als seus cuidadors. També rebran la vacuna les persones de més de 80 anys que no viuen en residències ni formen part d’un centre de dia. 

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament que el Centre d’Atenció Primària (CAP) Les Indianes ha començat aquesta setmana a administrar la vacuna de Pfizer i BioNTech a les persones grans dependents i que requereixin ajut d’altres persones per desenvolupar la seva vida. La vacuna també la rebran els seus cuidadors. Salut també ha comunicat que han començat a vacunar les persones de més de 80 anys que no viuen en residències ni formen part d’un centre de dia. Aquests grups representen un total de 1.600 persones del municipi. 

Totes les persones que s’han de vacunar seran prèviament citades telefònicament pels administratius sanitaris del CAP. Les vacunes, que seran administrades per l’equip d’infermeres de l’equipament sanitari, es posaran a la zona d’extraccions, ubicada a la planta baixa del CAP Les Indianes els dilluns a la tarda i de dimarts a divendres, al matí. El CAP també ha planificat la possibilitat d'ampliar l'horari, en funció de la disponibilitat de vacunes.

Els professionals del CAP Les Indianes recorden la importància que les persones citades es desplacin al CAP Les Indianes a l'hora programada, atesa la complexitat del procés de vacunació contra la Covid-19 en la conservació i tractament de les vacunes en vials de 6 dosis. Les persones que acudeixen a la cita surten del CAP amb la cita programada per a la segona dosi, aproximadament 21 dies després.

La Generalitat també ha recordat que, a mesura que aquesta població estigui vacunada, els professionals d'atenció primària continuaran amb altres col•lectius prioritzats pel Departament de Salut. La regidora de Salut, Mar Sempere, ha afirmat que “aquesta és una bona notícia i demanem paciència a la ciutadania que ha d’esperar a rebre la citació per anar al CAP a vacunar-se”. L’objectiu de la vacunació és prevenir la malaltia i disminuir-ne la gravetat i mortalitat, així com reduir l’impacte i la pressió assistencial sobre el sistema sanitari fins a assolir la immunitat de grup.
 

Darrera actualització: 23.02.2021 | 20:24