Una total de 25.735 persones podrà votar a Montcada i Reixac en les eleccions al Parlament de Catalunya

Dijous, 11 de febrer de 2021 a les 00:00

Els comicis, que tindran lloc aquest diumenge, presenten com a novetat que els electors que fins ara votaven a l’institut Montserrat Miró ho faran al pavelló, els que anaven al local de l’AV Font Pudenta votaran a l’institut La Ferreria, i els del centre cívic La Ribera s’hauran de desplaçar a l’institut del barri.

El proper 14 de febrer un total de 25.735 montcadencs i montcadenques estan cridats a les urnes per a les eleccions al Parlament de Catalunya. Aquests eleccions se celebraran en plena pandèmia de la Covid-19 i la Generalitat ha decretat una sèrie de normes complementàries per garantir el dret de tota la ciutadania a exercir el vot, complint les directrius de les autoritats sanitàries per tal d’evitar aglomeracions de ciutadans i el risc de contagi.

Entre les noves mesures que s’adopten en aquestes eleccions està la introducció de la figura del responsable Covid-19 de l’administració local i dels responsables de seguretat sanitària dels col·legis electorals, que hauran de designar els ajuntaments a cada local electoral. Les seves funcions durant la jornada seran assegurar el compliment de les mesures de salut pública com garantir el compliment de l’ús obligatori de mascaretes, la neteja de mans i evitar el contacte entre persones, a més de controlar l’accés ordenat dels votant als col·legis electorals.

El  PROCICAT ha marcat un protocol específic per a l’adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot en mesa electoral i escrutini que, entre altres coses, estableix que es prioritzin els espais amplis. Per aquest motiu, a Montcada i Reixac i com a novetat, el proper 14 de febrer les persones que fins ara votaven a l’institut Montserrat Miró ho faran al pavelló Miquel Poblet; els electors que exercien el seu dret a vot al local de l’AV de Font Pudenta ho faran a l’institut La Ferreria; i els que votaven al Centre Cívic La Ribera en aquesta ocasió ho faran a l’institut La Ribera. La resta de col·legis electorals són: Espai Jove Can Tauler, Casa de la Vila, Kursaal, centre cívic Can Cuiàs i les escoles El Turó, Reixac, Mas Rampinyo, Mitja Costa i Elvira Cuyàs. En total seran 30 meses distribuïdes en 12 col·legis electorals.

Als col·legis electorals, les cues es faran al carrer i s'organitzaran circuits de sentit únic, per evitar el creuament de persones. S'anirà entrant d'un en un per votar i els membres de les meses no tocaran el document d'identitat dels votants en cap moment. Els espais on es votarà seran amplis, estaran ben ventilats en tot moment i s’hauran de netejar i desinfectar sovint, incloses les meses, les taules amb les paperetes i les cabines de votació.

Per a les votacions es recomana fer-ho dintre les tres franges horàries establertes per votar. D’aquesta manera de 9 del matí a les 12 del migdia estarà reservat per als col·lectius de risc; de 12 a 7 del vespre per a la població en general; i de 7 a 8 del vespre les persones en quarantena: positius, contactes estrets i sospitosos.

L'Ajuntament desplegarà un dispositiu especial tècnic i humà per garantir el bon funcionament de la jornada. A més dels 12 responsables Covid-19 de cada centre electoral, s’afegiran 16 responsables de seguretat sanitària més que el consistori considera necessaris per dur a terme les tasques fixades als protocols de salut. També treballaran aquella jornada més de 40 membres de l'administració local que donaran suport al personal dels col·legis electorals, entre personal administratiu, operaris de Brigada Municipal, agents de Policia Local, a més del personal d'Informàtica, Comunicació Municipal i Montcada Comunicació. Durant tota la jornada, l'edifici de l'Ajuntament (avinguda de la Unitat, 6) romandrà obert per atendre els dubtes sobre els comicis que pugui tenir la ciutadania.

 

 


 

Darrera actualització: 12.02.2021 | 07:59