Una quinzena de propostes opten a ser seleccionades als Pressupostos Participatius 2021-2022

Dilluns, 18 d'octubre de 2021 a les 11:00

El procés de votació estarà obert des d’aquest dilluns, 18 d’octubre, i s’allargarà fins a l’1 de novembre a la plataforma Montcada Participa (participa.montcada.cat).

  • Per votar cal tenir més de 12 anys, estar empadronat a Montcada i Reixac i registrar-se a la plataforma. Es poden votar un màxim de tres propostes que s’hauran de puntuar amb 5,4 i 3 punts, per ordre de preferència.
  • Els projectes més votats relacionats amb inversions compten amb un pressupost de 250.000 euros i han estat seleccionats un total de 15, tres dels quals s’han agrupat en un de sol donada la similitud de les propostes.
  • Es podran votar dues propostes de caire social amb una inversió de 25.000 euros.
  • Només s’ha presentat un projecte juvenil, al que es destinarà tota la dotació econòmica de 10.000 euros.

Entre el 18 d’octubre i l’1 de novembre, estarà obert el termini de votació de la quinzena de propostes que el grup motor ha seleccionat entre la trentena de projectes que la ciutadania, tant a nivell individual com per part de les entitats, ha presentat a la tercera edició dels Pressupostos Participatius 2021-22. Inicialment, la convocatòria va rebre un total de 32 propostes, però el grup motor, format per representants del govern, els partits de l’oposició i tècnics de l’Ajuntament, ha descartat prop d’una vintena (17) en funció d’uns criteris preestablerts com ara que siguin concrets i viables des del punt de vista tècnic, legal, urbanístic, econòmic –cada projecte no pot superar el límit de 60.000 euros– i de competència municipal. A més, no poden comprometre els pressupostos municipals més enllà de la seva execució i manteniment.

Les votacions es poden fer a la plataforma Montcada Participa (participa.montcada.cat) i per votar cal tenir més de 12 anys, estar empadronat a Montcada i Reixac i registrar-se a la plataforma. Es poden votar un màxim de tres propostes que s’hauran de puntuar amb 5,4 i 3 punts, per ordre de preferència.

La tercera edició del Pressupostos Participatius té una dotació total de 285.000 euros (35.000 més que l’anterior convocatòria). Els projectes més votats relacionats amb inversions compten amb un pressupost de 250.000 euros i han estat seleccionats un total 15, tres dels quals s’han agrupat en un sol donada la similitud de les propostes i deixant la llista definitiva en 13:

-Instal·lar un circuit d’educació viària infantil per a bicicletes i patinets.
-Construir un skatepark en el parc Ca n’Oller de Terra Nostra.
-Introduir millores a la piscina d’estiu del carrer Bonavista.
-Aportació municipal per al trasllat del servei DAPSI en un altra ubicació en col·laboració amb altres administracions.
-Construcció d’un parc exclusiu per a gossos en una ubicació encara per determinar.
-Creació d’una pista de bàsquet al parc de les Aigües.
-Millora i reforma del pas soterrat per a vianants a Can Cuiàs.
-Instal·lació d’un circuit de força i aparells per fer gimnàstica exterior a la pista d’atletisme de la Ferreria (JAM).
-Arranjament del camí que va des del riu Besòs, al costat del torrent de la Vallençana, fins a l’entrada del GR-92, a la carretera de la Roca (BV-5001).
-Adquisició d’un conjunt modular prefabricat que servirà per ubicar un futur campus de la inclusió i la diversitat (ADIMIR).
-Creació d’un Àliga, un dels elements de bestiari festiu i popular (Colla Mitjana dels Gegants de Montcada i Reixac).
-Reparar la font situada al costat de l’estació de tren Montcada-Manresa.
-Instal·lació videocàmara per controlar el trànsit sota el pont de la línia ferroviària R3 a Mas Duran.


Apartats socials i juvenils
Una de les novetats d’aquesta tercera edició és que ha incorporat la possibilitat de presentar projectes de caire social i juvenil amb una inversió de 25.000 euros (amb un màxim de 5.000 per projecte), respectivament. A l’àmbit social, s’han fet dues propostes:

-Ampliació dels equips desfibril·ladors instal·lats en equipaments municipals (Taula per a la Salut).
-Espai de jocs i aprenentatge infantil al barri de la Ribera durant tres mesos de  2022 (AV la Ribera).

En l’apartat juvenil, s’ha presentat una única proposta que, per decisió unànime del grup motor, serà finançada amb tota la dotació econòmica prevista de 10.000 euros:

-Organització d’una sèrie de concerts de música de diferents estils per al jovent.

Darrera actualització: 18.10.2021 | 11:20