Una dotzena d’infants de la Fundació Adimir participa a unes jornades d’equitació promogudes per Esports

Dilluns, 11 de juliol de 2022 a les 00:00

Es tracta d’una activitat d’esport adaptat que els afavoreix l’equilibri, la mobilitat, la comunicació i la coordinació.

Una dotzena d’infants entre 6 i 9 anys, usuaris de la Fundació Adimir, va participar a final de juny en una jornada d’esport adaptat d’equitació, que va tenir lloc a l’Hípica Can Taió, a Santa Perpètua de Mogoda. La proposta, coordinada per la Regidoria d’Esports i finançada per la Diputació de Barcelona, consistia a oferir a aquests infants amb trastorn de l’espectre autista un programa adaptat per tal de millorar les seves habilitats motrius i socials.

L’equitació adaptada afavoreix la millora de l’equilibri i la mobilitat, la comunicació, la millora del to muscular i la coordinació. També augmenta el control de reflexos, facilita la capacitat de relaxació muscular i, en general, millora l’autoestima. Degut a que l’activitat s’aconsegueix fer molt ràpidament, el reforç positiu per a la persona és immediat.

L’activitat que van fer els infants d’Adimir pretenia establir un primer contacte amb l’equitació i que els nens i nenes experimentessin les sensacions que aporta muntar a cavall; crear un clima agradable i divertit que estimulés la comunicació i el treball en equip i la creació de vincles; conèixer el món animal i l’entorn natural i reforçar l’autoestima mitjançant l’assoliment de fites personals.

Darrera actualització: 12.07.2022 | 12:47