Una desena de dones participa en un curs de neteja hospitalària promogut des del PDC de la Ribera

Dimarts, 10 de maig de 2022 a les 00:00

La formació neix de la diagnosi efectuada al barri, en la qual el veïnat i els agents i serveis que treballen al barri mostraven la seva preocupació per la situació laboral.

Una desena de dones participa en un curs de neteja hospitalària que es fa d’abril a juny al Centre Cívic la Ribera, en el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la Ribera. Aquesta formació ha sorgit a proposta d’una diagnosi efectuada amb els diferents espais de participació del PDC, que mostrava la preocupació per la situació laboral del veïnat, especialment de les persones migrades, el jovent i les dones.

Aquest curs neix de la necessitat real d’inserció laboral en perfils com dones migrades, que han patit més les conseqüències de la crisi de la pandèmia’, ha expressat la regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Mar Sempere, qui ha destacat l’adaptació de la formació a un sector amb perspectives laborals i ha afegit que ‘valorem que aquesta iniciativa sorgeixi de la participació comunitària del barri’.

A partir d’aquesta informació, des del PDC es van elaborar diferents propostes formatives prioritzant les primeres accions a aquells col·lectius considerats més vulnerables. Aquest 2022 s’ha prioritzat el col·lectiu de dones, oferint aquesta formació, treballada inicialment amb Igualtat i el servei de primera acollida i de forma coordinada amb altres agents: Serveis Socials, Desenvolupament Econòmic Local, els centres obertes i Càritas.

La primera formació que s’està realitzant després d’aquest anàlisi s’adreça a dones, majoritàriament de la Ribera, derivades pels agents socials, sobre neteja hospitalària, un sector amb un alt percentatge d’inserció i amb oportunitats reals per iniciar una trajectòria laboral. Es tracta d’una formació de 100 hores que imparteix l’Associació Andròmines, dividides en 80 hores sobre neteja hospitalària i altres 20 hores, de competències transversals. El curs finalitzarà amb pràctiques a centres sanitaris de la zona del Barcelonès Nord.

Darrera actualització: 10.05.2022 | 10:57