Una cinquantena de propostes faran gaudir la ciutadania durant la Festa Major 2019 de Montcada i Reixac

Divendres, 7 de juny de 2019 a les 09:00

El Parc Antiga Cerveseria esdevé un dels principals escenaris de la celebració, que inclou activitats consolidades i noves propostes, organitzades per l'Ajuntament i les entitats.

La Festa Major 2019 de Montcada i Reixac es posa en marxa aquest divendres, 7 de juny. Una cinquantena de propostes faran que al ciutadania surti al carrer a gaudir de quatre dies festius, de 7 al 10 de juny. Tradicions com el correfoc, els gegants, les puntaires, les havaneres, els castells o les sardanes; actes de caire popular com el concurs d'arròs i la sardinada; els balls i concerts o els jocs al carrer Major es combinen amb actes que ja s'estan consolidant, com la festa Holi, el supertobogan o les propostes esportives. El comerç just i la banca ètica també tindran el seu espai, amb jocs infantils i exposicions dedicats a aquest àmbit.

La Festa Major té propostes consolidades i tradicionals, per a tots els públics, organitzades per l'Ajuntament i una trentena d'entitats locals. El tret de sortida oficial tindrà aquest divendres, a les 19 h, a la plaça de l'Església, a càrrec del showman Pep Callau. De la primera jornada d'activitats destaca l'espectacle de percussió posterior a l'inici de les festes i la festa amb els DJ Adrià Ortega, Marsal Ventura i Enka, a l'Espai Poblet.

Una de les novetats destacades del programa d’enguany és la potenciació del Parc Antigua Cerveseria (Montiu, 22) com a escenari de les festes. Allà s’hi ha programat set espectacles: tres concerts vermut, un concert infantil, dos espectacles de circ i l’actuació de l’aula de rock dels cursos de l’Ajuntament. El carrer Major, la plaça de l'Església i el Camí de la Font Freda seran també punts neuràlgics de la celebració, amb concerts, tallers, espectacles familiars i d'altres activitats. Tornen els carrers temàtics; els dies 8 i  9 hi haurà el carrer del joc i el 10, el carrer dels contes, dedicat a l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil. Un dels plats forts dels actes a la plaça de l’Església serà el concert de la de la cantant Mònica Green, el dia 10 a les 19.30 h. Una altra activitat destacada és el Ral·li d’Autobusos Clàssics, que desfilarà per Montcada i Reixac el dia 9 al matí.

Com a propostes plenament consolidades al programa de festes, tornen la cantada d'havaneres, les actuacions castellera i gegantera, el concert de l'Orquestra Maravella, el correfoc, la trobada de puntaires i el focs artificials de fi de festa. L'Espai Poblet serà un dels punts neuràlgics per al públic jove. Una dotzena d'entitats dinamitzarà la zona, on cada nit hi haurà esdeveniments musicals. El dia 7, els DJ Adrià Ortega, Marsal Ventura i Enka; el dia 8, L’Home Invent i Los 80 Principales, i el dia 9, Hotel Cochambre i DJ Rivi.

Pel que fa a les a les activitats esportives, la novetat d’aquesta edició són les jornades de portes obertes a la piscina d’estiu –la Festa Major coincideix amb l’inici de la temporada a la instal·lació– i a Montcada Aqua. Després de l’èxit de l’any passat, torna la jornada dedicada als videojocs, diumenge al matí, i complementen el programa esportiu les jornades de bàsquet, senderisme, petanca, escacs i la Milla Urbana. Per Festa Major també hi haurà una nova oportunitat de conèixer el patrimoni local, amb visites guiades al jaciment ibèric Les Maleses i a la Casa de les Aigües.

Enguany, s’ha posat en marxa una campanya adreçada especialment al públic juvenil, per tal que visquin la festa sense riscos relacionats amb les agressions masclistes i lgtbifòbiques o bé, vinculats al consum d’alcohol i altres substàncies. A l’Espai Poblet hi haurà el punt lila i el punt ‘En positiu’. Ambdós departaments han elaborat lemes que reivindiquen les festes en llibertat, algunes de les quals són presents a unes polseres de colors que es podran recollir a les carpes de l’Espai Poblet.

L'Ajuntament i l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac organitzen un any més el concurs per premiar les millors imatges de la celebració fetes pel jovent mitjançant l'aplicació mòbil Instagram. D'altra banda, la fira d'atraccions es tornarà a ubicar al Pla d'en Coll, a les antigues pistes d'atletisme.

La samarreta de Festa Major 2019 està a la venda a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12), al preu de 6 euros, amb la il·lustració del murcià Rubén Lucas, guanyador del concurs de cartells d’aquesta edició de la festa.

 

Darrera actualització: 05.06.2019 | 11:47