Una cinquantena d’alumnes de tercer i quart d’ESO participen al curs de cuina del programa Diltet

Divendres, 24 de març de 2023 a les 00:00

Aquesta edició d’aquest taller ha estat una de les més participatives del projecte, amb la implicació de cinc centres.

Un total de 56 alumnes ha participat aquest curs 2022/23 en el curs de cuina emmarcat en el Dispositiu Local de Transició Escola-Treball, Diltet. Es tracta de joves de tercer i quart d’ESO dels instituts La Ribera, La Ferreria, Montserrat Miró i els Institut escola El Viver i Mas Rampinyo. La formació s’ha desenvolupat al Centre Cívic La Ribera i a la Unió de Mas Rampinyo, dura un trimestre, de gener a març, acaba la setmana vinent i clourà amb una sessió especial, un concurs tipus Masterchef. En total, l’alumnat haurà fet 13 sessions de 2 hores, una de les quals ha estat sobre manipulació d’aliments i higiene alimentària, a càrrec de personal municipal.

Durant aquestes setmanes, l’alumnat ha tingut un primer contacte amb la professió de cuiner, amb totes les seves branques i sortides i incidint en com incloure més fruita i verdura als àpats perquè siguin més saludables. S’ha aprofundit en les preparacions bàsiques, aprenent els diferents tipus de coccions, talls i tècniques, com també les tècniques de conservació, seguretat i higiene alimentària, juntament amb nocions de nutrició. Alhora, ha realitzat receptes típiques de cuina catalana i espanyola, des d’una truita de patates a unes torrijas, però també s’han endinsat en la gastronomia d’altres cultures com la italiana (realitzant pasta fresca des de 0 amb les salses respectives o una lassanya) o l’Índia (amb un pollastre al curri o un lassi de mango). També ha fet rebosteria realitzant postres com una sacher.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 11:13