Un total de 26.040 persones escolliran entre nou candidatures als comicis locals

Divendres, 26 de maig de 2023 a les 00:00

Les eleccions locals se celebraran aquest diumenge, de 9 a 20h, en un total de 30 taules que estaran distribuïdes en 13 centres electorals. Als darrers comicis, celebrats al 2019, hi van votar 15.302 persones, el que va suposar un 59,86% de participació.

Montcada i Reixac viurà aquest diumenge, 28 de maig, una nova jornada electoral que seran els dotzens comicis locals des del 1979. Un total de 26.040 persones podrà exercir el seu dret a vot entre nou candidatures que opten a l’Alcaldia del municipi, una menys que a les eleccions del 2019. Quatre de les llistes tenen actualment representació al consistori (En Comú Podem, PSC, ERC i Cs) i aspiren a poder entrar al Ple cinc candidatures més formades per Junts, Vivim, PP, VOX i Ara Montcada, que es presenta per primer cop a uns comicis locals. A les darreres eleccions, hi van votar 15.302 persones sobre un cens de 25.561 electors, el que va suposar un 59,86% de participació.

La jornada electoral tindrà lloc de 9 a 20 h i les 30 taules de Montcada i Reixac estaran situades a 13 centres electorals: Espai Jove Can Tauler, Casa de la Vila, Ins La Ferreria, escola El Turó, Centre Cívic La Ribera, Ins La Ribera, escola Reixac, escola Elvira Cuyàs, Ins Montserrat Miró, escola Mas Rampinyo, escola Mitja Costa, Espai Cultural Kursaal i Centre Cívic Can Cuiàs. Un total de 90 persones seran els presidents i vocals de les taules, triades per Ple. L’Ajuntament desplegarà un dispositiu especial tècnic i humà format per una trentena de treballadors municipals per garantir el bon funcionament de la jornada.

La web municipal www.montcada.cat i les xarxes socials oficials de l'Ajuntament faran un seguiment de la jornada, actualitzant les dades de participació, que es faran públiques a les 14 h i a les 18h, i publicant els resultats quan hagi finalitzat l'escrutini que començarà a les 20 h, un cop tanquin els col·legis electorals. La Veu de Montcada i Reixac, per mitjà del seu web www.laveu.cat i les seves xarxes socials, també faran un seguiment. La Veu de Montcada i Reixac, en edició impresa, farà un número especial d’eleccions que sortirà al carrer el 2 de juny.

Darrera actualització: 30.05.2023 | 12:54