Totes les parcel·les de l’Estany de Gallecs, registrades per fi a nom de cada propietat

Divendres, 4 de novembre de 2022 a les 00:00

Fins ara, part d’aquests terrenys continuaven a nom l’Institut Català del Sòl, organisme que va assumir-ne la titularitat al 1980.

Més de la meitat de les parcel·les de l’Estany de Gallecs estan registrades des de final d’octubre, al Registre de la Propietat a nom de les persones propietàries. Fins ara, els terrenys no figuraven a nom seu sinó de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), ens al qual 1980 es van transferir els terrenys, que en època franquista eren propietat de l’Instituto Nacional de la Vivienda. A la dècada dels anys 70 del segle XX, a Gallecs es projectava una nova ciutat per descongestionar la conurbació de Barcelona, una proposta que finalment no va reeixir. Tot i l’anul·lació del projecte, el traspàs de la titularitat no es va fer efectiu aleshores i el veïnat de l’Estany de Gallecs portava més de 50 anys esperant-lo.

‘Aquest pas és molt important i esperat pel veïnat de l’Estany de Gallecs, les persones propietàries ja poden obtenir una còpia de l’escriptura al seu nom i si ho necessiten, podran demanar una hipoteca amb l’aval de la parcel·la; alguns dels propietaris estaven esperant aquest moment per assumir la seva part del cost d’urbanització del sector, actualment en marxa’, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha acompanyat el veïnat en aquest procés, que va començar amb el compromís de l’Incasòl de no reclamar cap dret sobre la propietat del veïnat. L’edil ha indicat que el camí fins aconseguir el registre de les parcel·les ha estat complicat, perquè s’han hagut de resoldre qüestions vinculades a la superfície de cada parcel·la, la identificació dels espais destinats a serveis de subministrament o dels límits, entre d’altres qüestions.

D’altra banda, les obres d’urbanització de l’Estany de Gallecs continuen avançant, uns treballs, valorats en 2,2 milions d’euros, que ha d’assumir econòmicament la seixantena de persones propietàries. El ritme de pagament és satisfactori; aquest mes d’octubre l’Ajuntament n’ha emès la tercera quota. Es preveu que les obres estiguin enllestides abans de l’estiu del 2023.

Darrera actualització: 04.11.2022 | 13:45