Terra Nostra recupera amb una festa el monòlit de l’Alzina

Diumenge, 24 d'abril de 2022 a les 00:00

L’escultura, que conté una al·legoria a l’històric arbre de l’Alzina que hi ha al carrer del mateix nom, es va retirar al 2010 per unes obres i s’ha tornat a instal·lar després d’una nova reproducció que ha fet una artista ceramista local.

 

  • L’acte també ha servit per fer un reconeixement institucional a quatre persones vinculades amb el barri i s’ha inaugurat el mural que s’ha pintat al terra del carrer Montserrat, donant color a un espai transformat en zona de vianants.
  • La festa també ha comptat amb la col·laboració del grup de batucada dels Diables de Can Sant Joan i s’han organitzat diverses activitats infantils.

Terra Nostra ha viscut aquest diumenge una gran festa organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de Veïns del barri per celebrar la restauració del monòlit que s’ha tornat a ubicar al carrer Alzina i que rememora l’històric arbre que hi ha en aquest mateix carrer.

L’escultura, que representa un símbol per al barri, es va retirar al 2010 per la remodelació de l’accés a l’estació de tren i s’ha tornat a instal·lar després d’una nova reproducció que ha fet Carme Vilà, artista ceramista local. A la descoberta oficial del monòlit, una pedra de més de dos metres d’alçada i 2.000 quilos que conté una al·legoria a l’arbre de l’alzina realitzada en rajoles, hi ha assistit l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, que ha estat acompanyada pel president de l’AV Terra Nostra, Llorenç Madurell. En la seva intervenció, l’alcaldessa ha destacat la importància “de recuperar el passat amb un símbol que vincula Terra Nostra amb el seu espai natural i que fa un homenatge a un arbre que distingeix el barri de la resta de la ciutat”.

L’acte també ha servit per fer un reconeixement institucional a quatre persones vinculades amb el barri: Salvador Muñoz, veí de Terra Nostra; Esther Rodríguez, persona que va restaurar les antigues rajoles del monòlit de l’Alzina als anys 80; Carme Vilà, autora de la nova reproducció; Llorenç Madurell, president de l’AV Terra Nostra, i Joaquim Castellví, fundador de l’Agrupació Sardanista de Terra Nostra.  

Posteriorment, el grup de batucada del Diables de Can Sant Joan ha traslladat els assistents, amb una cercavila, fins a la plaça del Poble, on s’han desenvolupat la resta d’activitats formades per un taller infantil de circ i un de confecció de fanalets. Coincidint amb aquesta festa, també s’ha inaugurat el gran mural que l’il·lustrador Valentí Gubianas ha pintat al terra del carrer Montserrat, entre Poblet i Santes Creus, donant color a un espai transformat en zona de vianants. El mural, que recull la vinculació del barri al tren i la tradició del fanalet, una festa declarada d’interès local, incorpora una zona de jocs tradicionals per als infants. La creació artística incorpora una capa protectora que permet netejar-lo sense fer malbé la pintura. En aquesta plaça també s’ha instal·lat un petit camp de mini futbol i una zona de tenis taula.

Darrera actualització: 25.04.2022 | 12:51